Tia portal v15 hmı ile haberleşmiyor

Tesekkurler sorun cozuldu. Ama nasil oldu anlamadim. Haberlesme yok gozukuyor ama hmi dan plc ye komut verebiliyorum.

online bağlantı sağlanıyor (mobile paneller gibi düşün). HMI hard olarak bağlıysa veri alışverişi olur. bağlantıyı koparırsan PLC hata vermez, veri alış verişi durur. bağlantıyı tekrar sağladığında veri alış verişi devam eder.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bende bu arkadasinkine benzer sorun yaşıyorum.. Plcsimde çalışıyorum,plc modülü online Access ile arayıp buluyorum,pg ile plc arasındaki çizgi turuncu renkte OK..Ardından Hmi paneli online accesste goto online tikliyorum 1 saniyeliğine pg-hmi arasindaki çizgi turuncu oluyor sonrasında çizgi siyah oluyor çizginin ortasında bağlantı kopukluguna benzer simge çıkıyor,yan taraftaki bölmede not compatible(uyumsuz)yazıyor.simülasyon olduğu için plc ve paneli değiştirip demiyorum yine sonucsuz..Ama start simülasyon tıklayınca panel açılıyor ve tuşlar aktif calisiyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst