TIA PORTAL V14 Kurulumu

Katılım
8 Ara 2018
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
25
Herkese merhabalar,

Daha önce siemens tia portal v14 bilgisayarımda kurulu idi ve sorunsuz çalışıyordu. Ben tekrar tia portal v14 ü laptopumdan kaldırdım yeniden yüklemeye calışıyorum ancak sürekli lisans hataları alıyorum. Benim bu Siemens Tia Portal da daha önce yapmış oldugum lisansları nasıl hepsini kaldırabilirim?

Soruyu şöyle yöneltsem daha anlaşılır olur sanırım; Tia Portal V14'ü laptopumdan tamamıyla nasıl kaldırabilirim? Özellikle önceki crack olarak yaptıgım lisansları nasıl sıfırlayabilirim? denetim masasından programla ilgili herşeyi siliyorum, regedit üzerindende bulabıldiğim siemens ile ilgili şeyleri siliyorum yerel disk c ve d hepsine tek tek bakıyorum kaldırıyorum tüm dosyalarını ancak, kurulumu her seferinde yaparken lisans sorunları ile karşılaşıyorum ve kurulum bittikten sonra programa girince gene aynı şekilde lisans hataları ile karşılaşıyorum.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sizin Windowsun kullandığı kaldırma aracı kadar tüm dosyaları bulup kaldırmanız çok zor. Çünkü kurulum esnasında tüm ürünler uninstall dosyasına yazılır. Belki de yüzlerce dosya yüzlerce farklı klasör altına yazılıyor olabilir.

Key işine gelince de yine key yüklediğiniz aracı çalıştırın. Tüm keyleri seçin ve unistall ya da remove gibi bir seçenek olacak tıklayıp kaldırmayı deneyin.
 
Sizin Windowsun kullandığı kaldırma aracı kadar tüm dosyaları bulup kaldırmanız çok zor. Çünkü kurulum esnasında tüm ürünler uninstall dosyasına yazılır. Belki de yüzlerce dosya yüzlerce farklı klasör altına yazılıyor olabilir.

Key işine gelince de yine key yüklediğiniz aracı çalıştırın. Tüm keyleri seçin ve unistall ya da remove gibi bir seçenek olacak tıklayıp kaldırmayı deneyin.
Hocam key uygulamasında o şekilde seçenek mevcut değil.

Hataları kurulumun en başından beri şu şekilde sıra sıyla alıyorum.
Kurulum esnasında 1 numaralı fotograftaki hatayı alıyorum,
ardından kurulum bittikten sonra 2 numaralı fotograftaki gene bir başka lisans hatasıyla karşılaşıyorum.

Tüm kurulum işlemi bittikten sonra lisans key ile lisansları yaptıktan sonra programa girdiğimde yeni bir device eklediğimde 3 numaralı lisans hatası ile karşılaşıyorum.

Automation License Managerden lisansları kontrol etmeye calıstıgımda License manager'e girince bu seferde 4 numaralı hata ile karşılaşıyorum.

İnternette bulduğum bir çözüm üzerinde görev yöneticisinden servislerden automation license manager kısmını start ediyorum ancak start ettiğimde bu sefer 5 numaralı fotograftaki gibi bir hatayla karşılaşıyorum.

Hata tamamen lisanslama kaynaklı bir hata sanırım önceki yüklemiş olduğum lisanslar ile çakışıyor veya başka bir durum mevcut, format atmadan çözmek istiyorum, finallerim geldi herşeyim bilgisayarda format atmam şu durumda birazda zor gözüküyor.
 

Ekli dosyalar

  • 1- Lisans Hatası Kurulum.jpg
    1- Lisans Hatası Kurulum.jpg
    83.9 KB · Görüntüleme: 84
  • 2- Lisans Hatası Kurulum Sonu.jpg
    2- Lisans Hatası Kurulum Sonu.jpg
    128.8 KB · Görüntüleme: 79
  • 3- PLC Lisans Hatası.jpg
    3- PLC Lisans Hatası.jpg
    70.1 KB · Görüntüleme: 70
  • 4- lisans manager hatası.jpg
    4- lisans manager hatası.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 67
  • 5- services hatası.jpg
    5- services hatası.jpg
    250.7 KB · Görüntüleme: 58
Programı administrator yetkilileriyle çalıştırın. Belki de yapmışsınızdır. Bilmiyorum.
 
Merhabalar aynı hatalar bende de mevcut. Çözüme ulaşabildiniz mi acaba ?
 
bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı?
 
1-bilgisayarınızda win prof yada entersp.. sürümü olacak
2-netfiremwor 3.5 ustu olacak
 
Sorunu cozebildiniz mi aynı hataları alıyorum ve cozemiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,962
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst