TIA Portal v14 sp1 main kısmına girince program belirlenemeyen bir hata ile karşılaşıldı hatası verip kapanıyor.

kero1425

Üye
Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Bu başlığa gelen herkese merhabalar,

TIA Portal v14 sp1 kurulumunu gerçekleştirip lisans için cracklemesini de yaptıktan sonra yönetici olarak programı başlatıp deneme projesi açıyorum ve Siemens PLC modelleri sorunsuz bir şekilde gözüküyor. Sürükle bırak mantığı ile CPU ve modul eklemesini de yapabiliyorum lakin program module de main kısmına girdiğimde program beklenmedik bir hata ile karşılaşıldı uyarısı verip kapanıyor. İnternetteki talimatlara göre ulaşabildiğim her şeyi denedim ama sorunu çözemedim. STEP 7 Basic licance not found diyor sonrasında uğraşarak bir kereye mahsus bu hatanın karşıma çıktığını gördüm. Daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşabilen tecrübeli arkadaşlarım, büyüklerim bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Programa yeni başladım daha önce PLC tarafında bir tecrübem yok, bir eğitim platformu üzerinden eğitim takip ediyorum ama main kısmına giremediğim için maalesef bilgi anlamında da ilerleyemiyorum. Matlab, Altium, ABB Robot Studio, CST Microwave Studio, Xilink Vivado, AtolicTrueSTUDIO, Eagle olmak üzere birçok program geçmişim olduğu için TIA Portal kurulum kısmında gözden kaçırmadan yaptığımı düşünüyorum. Sistemim Win10 pro ve TIA Portal'ın win10 da çalışan sürümü için sp1 önerilmiş o yüzden sp1 versiyon üzerinde durdum ki normal versiyonda da kurulum gerçekleştirdiğimde aynı hatayı aldım. Bilmediğim bir püf nokta var ama kaçırıyorum. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Size tavsiyem farklı bir kaynaktan programı tekrardan indirmeniz veya crack kaynağınızı değiştirmeniz. Crack yapılan yazılımlarda bu tarz sorunlar olabiliyor ki sizde licence not found diye bir uyarı almışsınız. Sorununuz büyük ihtimalle bundan kaynaklı gözükmektedir. Umarım kısa sürede sorunu çözersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,861
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst