Tia portal v11-v13 sorunu

muratcam

Üye
Katılım
24 Ara 2006
Mesajlar
130
Puanları
1
Yaş
39
Slm
Tia portal v11 ile programlanmış plc mizden v12 ile programımızı upload ettik
v13 ile bu projeyi derlediğimizde korumalı olan fc lerden bir tanesinde (The block can only be compilen with a valid password) hatası verdi bu hata yı nasıl düzeltebiliriz
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

şifreyi çözmek için belki yardımcı olur.
 
kardeş anlamadığım bu videoda vatandaş plc yi stopa alırken şifreyi kendi giriyor birde benim sorunum
bendeki cpu a da şifre yok fb-fc lerde koruma var
 
TIA portal V11-V12-V13 geçişleri tma bir rezalet, birisini diğerinin altında çalıştırmak tam bir rezalet.
 
kardeş anlamadığım bu videoda vatandaş plc yi stopa alırken şifreyi kendi giriyor birde benim sorunum
bendeki cpu a da şifre yok fb-fc lerde koruma var
walla kardeş ben hiç denemedim, başka bir konu ile ilgili araştırma yaparken karşılaşmıştım. Belki işine yarar diye paylaşmak istedim.

TIA portal V11-V12-V13 geçişleri tma bir rezalet, birisini diğerinin altında çalıştırmak tam bir rezalet.
Burada muratcam arkadaşımızın problemi tamamen şifrelenmiş bloklar ile alakalı. versiyon geçişi ile alakalı bir sorun değil. v11-12-13 hepsini kullandım. Geçişlerde hiçbir problem de yaşamadım.
 
V11 ile yazılmış bir programı V13 ile çekebilirsiniz. fakat v11 den v 13 e kadar bir çok yenilik ve plc lerde hardware olarak ta değişiklik olduğu için özellikler karşılamayabilir.
burada yapacağınız V11 li boş program (bunun için elinizde böyle bir program olması gerekiyor) ile programı upload ettikten sonra V13 versiyonda programı açmaktır. program kendisi v13 e adapte edecektir.
 
kardeş v13 ile v11 ile yazılmış plc den sen nasıl programı alabildin ben v12 ile siemensin sitesinde compility mode v11-v12 di bir yapılandırma ile alabildim ancak
 
ama bu bloklardan korumalı olanlarda v13 ile compile ettiğimde başlıktaki hatayı verdi bu sorunun çözümünü hala bulamadım anlayacağınız geçişler arkadaşında da dediği gibi rezalet aslında Siemens mi uzak durmak lazım
 
@muratcam arkadaşım Siemens için bu kadar ön yargılı davranmayın :) . Böyle durumlarda siemens çağrı (444 07 47) merkezini arar iseniz size yardımcı olacaklardır. Siemens te en büyük sıkıntı kontak (yardım alınacak) adreslerin yanlış olmasından kaynaklanıyor bence.

Size ulaşabileceğim mail adresinizi özelden verebilir misiniz.
 
Son düzenleme:
kardeş ne ön yargısı ben yaşadığım sorunu anlatıyorum bende lisanslı tia portal v13 var ben bununla v11 ile yazılmış plc den programı ancak anlattığım şekilde alabildim ama blocklardaki korumalardan dolayı yukardaki hatayı verdi (projede herhangi bir değişiklik yapmadan v13 ile firmware 4.0 cpu ya bu yazılımı atmak amacım) bahsettiğiniz numarayı aradım bana şifre bizdede yok yazılımı yapan firmadan bu şifreyi almanız lazım falan filan komik yanıtlar verdiler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst