Tia Portal ile hmi yerine Pc üzerinden scada yapmak için Resimlerle Soru ?

Çözümü de Anlatacağım Allahın izni ile fakat bir kaç şekil ve çeşitde deneme yaparak olayı tam anlamı ile böyledir diyebilmem için biraz daha zamana ihtiyacım var yarım yamalak olsun istemiyorum.

Ama özetlemek gerekirse Yukarıdaki resimlerde de verdiğim gibi aynen projeyi oluşturup yukarıda anlattıklarımı aynen olduğu gibi uyguluyoruz sadece ek olarak ( screen çıkması için yani çalışma sayfası )

Pc stationun yanına eklediğimiz o ie general ethernet kartının da yanına bir tane Aşağıdaki resimde 1 no ile belirttiğim Simatic hmi application altından wincc rt advanced seçeneğini ekliyoruz eklediğimizde zaten aşağıdaki resimde 2 nolu alan ile belirttiğim yere gidiyor.



Sonra Devices & networks kısmından ethernet bağlantısını yapıyoruz 1 nolu alanda gösterdiğim gibi ve son olarak 2 nolu alanda gösterdiğim gibi çalışma alanına Screens alanının eklendiğini görüyoruz bu sekmeyi açtığımızda add new screen seçeneğini de tıklayınca Scada programını yazdığımız alana erişmiş oluyoruz.



Lakin halen bir plc üzerinde deniyerek tamam budur diyemedim sadece Similasyonlarda denedim ardından Bunu yaptık fakat şöyle bir eksiğimiz kaldı...

Diyelim ki bunu yaptık gerçek plc de de çalıştırdık lakin ben bunu herhangi bir bilgisayarda tia portal kurulu olmadan runtime olarak çalıştırmak istiyorum işte bu runtime programını halen çözemedim Tia portalın yüklü olduğu bilgisayarda bir problem yok şimdilik..
slm dostum aynısını bende yapıyorum lakin screen sayfası gelmıyor ekstıra olarak ne yaptıgını ogrenebılırmıyız
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ben de bu videodan bişiyler kaptım ve fabrikaya gelen bir arkadaşa olayı sorarak bişiyler çıkartmaya çalıştım :D

Lakin şu yukarıdaki yazımda da belirttiğim runtime konusunda yardım edebilirseniz çok memnun olurum

Yani bu projeyi başka bir bilgisayarda tia portal kurulu olmadan çalıştırabilmem için ne yapmam gerekir ?



Diğer pclerde çalıştırabilmek için "TIA Portal WinCC Runtime" paketi satın almanız gerekir. Bu komple TIA Portal değildir. Sadece WinCC runtime paketidir. İhtiyacınız olan tag sayısına göre lisans alabilirsiniz. Yükleme içinde dilerseniz runtime konfigürasyon ayarlarından istediğiniz klasörü seçerek proje dosyanızı tanıtabilir ya da başka bir bilgisayardan direkt bağlantı yaparak tıpkı operatör panellere yükleme yapar gibi yükleyebilirsiniz.
 
merhabalar aynı sorunu bende yaşamaktayım yanlız sorunu çözemedim yardımcı olabilecek biri varmı??
 
Ben bu olayı çözmüştüm ama şu an bilgisayarımda tia portal yüklü değil mümkün olursa imkan bulursam tekrar bir ele alır açıklamaya çalışırım...
 
Ben bu olayı çözmüştüm ama şu an bilgisayarımda tia portal yüklü değil mümkün olursa imkan bulursam tekrar bir ele alır açıklamaya çalışırım...
hocam gerçekten çok sevinirim sebebini bulamadım CPU 1515SP PC + HMI PLC kullanmaktayım yanlız RT ADVANCED kısmında herhangi bi screen sayfası oluşturamıyorum
 
Çok kıymetli ve değerli ustalarım sorun çözülmüştür konu ile ilgilenen olursa yardımcı olmaya çalışırım...
9
Sayın has artvinli arakadaşım merhaba;
Bir proje kapsamında s71200 de yapılmış bir plc programına ait scada penceresini ,tiaportal kurulmamış bir bilgisayarda çalıştırıp istiyorum ,bu konudaki çalışmalarınızı bu sayfadan okudum,yaklaşık bir haftadır uğraşıyorum fakat dişe dokunur bir gelişme yapamadım,çok sıkıntılıyım bu konuda,
sizden ricam eğer bu konudaki sorunu çözdüyseniz benimlede paylaşırmısınız.
Saygılarımla.
Özcan ÇELİK
[email protected]
05076235680
 
TIA Portal kurulu olmayan bir pc de scada çalıştırmak istiyorsanız satın aldığınız lisansın içerisinde bir Runtime CD si vardır oradan Runtime programını kurup scadayı çalıştırabilirsiniz.
 
Merak ettiğim bir husus var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim bir projemde plc ve panel dışında hol monitörü olarak kullanmak istediğim büyük bir televizyon var ve buna benzer bir çalışma ile monitörize etmeyi düşünüyorum. Fakat, anlamadığım şey TIA Portal'ın sürekli açık kalması mı gerekiyor yani PC'yi ilk açtığım zaman SIEMENS ekranı otomatik olarak gelmeyecek mi?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler!
 
Scadanızı yaptığınız zaman pc her açıldığında otomatik açılmasını sağlayan ayarları da runtime üzerinden yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst