Tia Portal wincc adv ve hmi hk

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba
Dün çalıştığım tesise bir arkdaş geldi ve birşey sordu ama tia portal ve Scada hakkında bilgim yeterli olmadı.Çok uzatmadan tesislerinde birkaç pompa ve fan için cpu 1200 kullanılmış hmi ve dediğine göre hmi ile yapılıp pc ye aktarılan winncc adv varmış.Yapan firma giderken programları ve cofing dosyasını bırakmış silinmiş ve adamlar ekleme yapmak istiyorlar velasılı kelam uzattım. Bu hmi ve scada adv in konfigürügasyon dosyayı yok ekleme yapamıyorlar.Bu yapılamaz mı? Birde demişler hmi yeniden yapalım programı çekmişler ama programda hmi ve scada network ayarlarınıda göremedik dediler tekrardan mı konfigüre etmeleri gerekiyor?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yonzoglu Merhabalar;
Bahsettiğiniz siemens scada wincc advantage,eğer firma sadece runtime yükleyip orjinal programı bırakmamışlar veya program kaybolmuş ise ne ekleme yapmak yada programda değişiklik yapmak mümkün değil,ya ilk programı yapan firmadan programı alacaksınız,yada oturup yeniden yapacaksınız.

Kolay Gelsin
 
Sayın mmtkaya1
Öncelik ile cevapladığınız için teşekkürler.Söylediğinizi anladım ozaman firmadan programı alamazlar ise mevcut plc içindeki programı çekip tekrardan tia portalda configürw etmeleri lazım o zaman.Peki demin yazmayı unuttum winncc adv kullanılan bilgisarayda runtime programı başka bilgisarayda kullanılabilir mi çünkü program yedekleri o bilgisarayda imiş ve silinmiş harddiski göndermek istiyorlar ve sistemi bir Başka bilgisarayda scadayı açma olanakları varmı dır?
 
Eğer runtime set-up ve HMI back-up( Konfigirasyon değil ) dosyası elinizde varsa, set-up punu diğer bilgisayara kurarsanız ve hmı back-up gösterirseniz olur
 
Şimdi yanımıza gelen kişi ile görüştüm yazdığınız bilgileri aktardım.Arkadaşlar sadece scada da hmi adlı bir dosya varmış içindeki bir dosyada tıklatıp scada açılıyor dedi o dosyayı kopyalamışlar başka wincc adv yüklü bilgisaraya programı açıyorlar ama haberleşme yok ip adreside orginal bilgisarada 50 ile bitiyorsa yenisine 51 vermişler ama haberleşme olmamış
 
PLC ip bloğu ile aynı ip bloğunda ise haberleşmesi gerek ,bu bilgisayardan plc'ye ping atabiliyor musunuz,arada switch falan vardır.
 
Ping atılıyormuş hatta plc ye de bağlanıyorlarmış ama scada o bilgisarayda açıtıllarınd haberleşme yok dediler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst