Tia portal 2 adet açık bobin

FC 14 ve FC15 ayrı ayrı şartlarda çağrılıyorsa(şarta bağlı fonk. çağırma) çalışmada bir sıkıntı olmaz kısaca fonksiyonların hangi şartlar altında çağrıldığı önemli.
Bu tekniği ben genelde birden fazla versiyonu olan makinalarda kullanıyorum, mesela makina tipi A versiyonuysa FC14 çağrılır, B versiyonuysa FC15 çağrılır. A ve B versiyonlarında aynı çıkışın çalışma şartları farklı olabilir.
Peki bunun avantajı ne derseniz; çünkü paralel kollara şartlar koyularakta aynı çıkış değiştirilebilir. Avantajı A makinası sorunsuz çalışıyorsa, B programınıda paralel kollarla aynı çıkışı çalıştırmak istendiğinde A makinasının yazılımının bozulma olasılığı vardır ve bunu A makinasında denemeden anlayamassınız. Versiyonlar arttığında aynı paralel dalları tüm makinalarda tekrardan kontrol etmek gerekir buda hep başa dönmeyi gerektirebilir.
Kısaca program şartlarını birbirinden bağımsız hale getirmek ve arıza aramada çalışan diğer versiyon makinaların yazılımlarına dokunmamak ve farklı versiyon makinaların yazılımlarını tek plc programı altında toplamak.
TEŞEKKÜRLER
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst