termal yazıcıdan çıktı almak

esbr

Üye
Katılım
16 Eyl 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar termal yazıcıdan çıktı veren bir proje üzerinde çalışıyorum. termal yazıcıdan çıktı almayı başarıyorum ama karakterler çok küçük çıkıyor.karakter boyutlarını nasıl ayarlayabilirim?
 
her yazıcının datasheet inde yazıcının komutlarını içeren açıklamalar vardır. bu konutlar genelde dünyada standarttır ancak ufak tefek farklılıklar gösterebilir yazıcısına göre.
dataları yollarken ilk data olarak yazıları büyük punta yap komutunu yollarsan yazıları büyük yazmaya başlar.
ascii komutları die google dan ararsan bir şeyler buabilirsin. yada yazıcının dökümanına bak. orada bütün komutları yazar..
 
yazıcının datasheeti elimde yok. daha doğrusu internette de bulamadım. termal yazıcılar çok pahalı. ben piyasada bulduğum en ucuz yazıcıyı aldım. celectronic card star thermodrucker dye bir yazıcı. o yüzden döküman sıkıntısı çekiyorum. yazıcıya karakterlerin ascii karşılıklarını göndererek yazdırıyorum zaten. mesele "A" yazması için paralel portun data portundan 65 komutunu yolluyorum. ascii komutlarını da inceledim, internette de de baya araştırma yaptım ama karakter boyutunu büyültmekle ilgili standart bir komut gözüme çarpmadı.
 
escape code diye arattırırsan gerekli komutları bulursunuz. printere esc ile başlayan (27 dec., 1b hex.) komutlar gönderilir. yazı stili kodu da yanlış hatırlamıyorsa 33 tü. 10 character per inch için 0 değeri veriyordu, 12 için ise 1 idi. ama siz yine de internetten bir kontrol edin
 
evet yaao yazıcıyı ucuz die bende aldım. Ancak çok yavaş yazdığı için kullanmadım hiç. 30 liraya almıştım sanırım ankara konya sokakta. Ve internette bende bulamadım dökümanını çok eski stok fazlası bir yazıcı sanırım. Hakkında hiç bir şey yok.
Ascii tablosunu internetten aratmadın sanırım. Çünkü asci tablosunda var istediğin şeyler.

http://www.antrak.org.tr/gazete/062006/cizimler/tolga-tastan/ascii_table.jpg

bu linki kontrol et. Birde mesela custom marka panel tipi termal printer ın dökümanını incele çok güzel anlatılmış orada bu ascii kodlarını nasıl kullanacağını ve büyük küçük nasıl yazdıracağını.
 
escape komutlarını denedim ama olmuyor. nerde hata yapıyorum bilmiyorum. mesela karaketerleri göndermeden önce escape yani 27 ve italic font 3 komutunu gönderiyorum ama hep aynı yazıyor. kaçırdığım ya da tam anlamadığım bi yer mi var?
ayrıca custom termal printerin dökümanını da bulamadım. kendi sitesinde üyelik istiyor indirmek için.
 
yalnız komut grupları da vardı. 27,33,1 şeklinde göndermeyi deneyin. kodlar tam aklımda değil. bir de bu kodlar markaya göre de değişebiliyor. ancak bir çok printer epsonun standardını kullanıyor.
 
custom dan üye olmak 2 dakkanı alır.
ayrıca senin yazıcın bendede var ve bana sanki büyük karakter yazacak donanıma sahip değilmiş gibi geldi. O gidip gelen minik termal kafa acaba büyük puntayı yazabilir mi ??
Bence bununda üzerinde biraz dur. Yoksa arkadaşın dediği gibi bütün yazıcılar neredeyse ortak bir standardı kullanır. Sendeki de öyle olması lazım ama dediğim gibi o yazıcı bi tuhaf yazıcı ..
 
dokumanları indirdim bir kısmını inceledim sağol tavsiyen için...yazıcıyı satın aldığım yerle konuştum bugun..bir kaç şey söyledi yazıcıyla ilgili...sabah ilk iş olarak onları deneyeceğim. umarım istediğim sonuca ulaşabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,241
Mesajlar
916,107
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst