PLC Grafik Çıktısı Alma

gölge001

Üye
Katılım
12 Ağu 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba,
Bir basınç test ünitesi otomasyonu yapmam gerekiyor. Sistem şu şekilde çalışıyor ; hortumların basınç testlerinin gözlemlenmesi için bir düzenek var. Burada bir adet basınç transmitteri var (4-20 mA). Bu transmitter ile test boyunca verilen basınç değerini alıp PLC ile HMI üzerinde grafik çizdirmek ve grafiğin maksimum noktalarını kaydetmek istiyorum. Bununla birlikte bir yazıcıya da grafik bilgilerini gönderip çıktı olarak alabilmem lazım. Bir çok PLC firmasıyla görüştüm ama bu yazıcıdan grafik olarak çıktı alma konusunda bir çözüm sunamadılar. Bu sistemi kurabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekli ? Kullanılacak malzemelerde herhangi bir marka vb. sınırı yok, her marka ve ürün olabilir. Yardımcı olabilecek arkadaşların yanıtlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Gölge001 Merhabalar;
Grafik printer çıktı işini plc de değil de HMI tarafında çözmek daha kolay olur, Siemens in yada diğer üreticilerin ürettiği hmı'ların çoğuna direk printer bağlantısı yapılabiliyor,uygun script yada hazır komutlar ile grafik ve print işini çözersiniz.
Plc'yi sadece 4-20 sinyal ve diğer proses işi için kullanırsınız.
Eğer hmı yerine windows yüklü bir bilgisayar kullanma şansınız var ise bir (c# veya java ile) arayüz programı ile çok daha esnek uygulamalar yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin
 
mmtkaya1 merhaba;
Cevabın için çok teşekkür ederim. Bakalım nasıl olacak, inşallah sıkıntı çıkmadan altından kalkabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst