Telsiz ile kumanda yapma

Mehmetf

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
558
Puanları
6
Yaş
40
Arkadaşlar,

Lisanssız 150-200 tl lik telsiz ile kumanda devresi yapmayı düşünen veya böyle bir proje yapabilen varmı?
 
6-7 km ye kadar kumanda edebılen telsizli cihaz aselsan yapıyor 4500 avroymuş duyduğum bu fiyatın 10/1 ıne yaptım ama piyasası yok su deposu kumandası olarak depolarda enerjı yok solar panelde dahıl azda olsa elektronik bılgısı olan bu sistemı yapar tabii ki pic proğramlama şart
 
Kumanda devresinden kastım, Telsizi kullanarak Uzaktan kontrol tarzı bir sistemden bahsetmek istedim. Tanım hatası yapmış olabilirim..
Yani "DAC-Opamp-Telsiz." diğer telsiz ise " Telsiz-Opamp-ADC" gibi bir sistem. Amaç düşük maliyete kolay kontrol sağlamak..
 
aklıma dtmf kod gönderip yapmak geldi ama daha önce çalışmam yok bu konuda
 
pekala uygulanabilirliği sizce ne kadardır??
 
dtmf zaten kullanılıyor bır örnek merkezı ezan sistemı veya cep telefonuyla motor kumanda ben cihazlarımda kullanıyorum dtmf tonunu çokta basıt uygulaması hata oranı neredeyse sifir
 
Pekala mantık ne?
Yani telsizin Mikrafon uçlarına direkt DAC ile 0(sıfır) 1 bilgisi girdiğim zaman karşı kanaldaki telsizden ADC ile aynı bilgiyi aynı çıkıştan alabilirmiyim?
 
dtmf kodunu çözen bir entegrenin girişine telsizin mikrafon çıkışını başlıyorsunuz telsizden hangi tuşa basarsanız entegre çıkışı binary olarak onu veriyor sizde mikrodenetleyici ile işlemleri yaptırıyorsunuz maliyet fazla tutmaz 30 40 bişey tutar.
Ama şöyle bir durum var siz bilgi gönderme kaynağınız nedir ? Nereden aldığın bilgiyi göndereceksin ?
 
Benim kafamda kurduğum o şekilde değil.
telsizin Mikrafon ucunda DAC takıyoruz. DAC'ın 4. girişine 1 veriyorum. karşı taraftaki telsizin Hoparlör ucunada ADC takıyorum.
ADC' nin 4. ucundan 1 bilgisini almam lazım.
Teoride bu mümkün gözüküyor yanılmıyorsam. doğrumudur???
 
Merhaba
Tariflerden pek birşey anlayamadım.
1-Sizin sinyal kaynağınız var mı?Analog,dijital veya on-off buton?
2-mesafe olarak ne düşünüyorsunuz?50m-2000m veya dünyanın öbür ucu?
3-Yapılacak iş nedir?sadece on-off mu?yoksa çok daha komplike aparat mı çalıştırılacak?Açık olarak bu bilgilere sahip olunursa cevaba daha kolay ulaşabilirsiniz düşüncesindeyim.DTMF ve gsm kit ile istediğiniz mesafeden kontrol sağlanabilir ayrıca mini endüstriyel PC ve internet kullanarak tasarlanacak kit ile de 10-14 röleyi ayrı ayrı kontrol etmek mümkündür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst