Tel Erezyon çalışma prensibi hakkında

Merhabalar,

Diğer konudan yaptığınız yönlendirme ile burayada yorum yapma gereği gördüm.

Sizin fikrinizi yaklaşık 2 saattir anlamaya çalışıyorum internette çeşitli döküman ve cihazları inceleyip okudum. Daha önce duymadığım bir cihaz benzerini duymuştum mermer kesimlerinde kullanılan bir sistem ama sizin bahsettiğiniz sistem çok hassas kesim özelliklerine sahip elektro aşındırma cihazı. Mekanik aksamı bir cnc sanırım. Teknolojisi aşındırma kısmında. Gördüğüm kadarıyla düşük voltaj ve düşük akımlı bir güç kaynağı var. Bu güç kaynağı tamamen dijital kontrollü bir kaynak. Ve saniyenin çok çok altında vurum süresi 100 ns bekleme süresi 170 ns gibi değişken aralıklı darbeli bir güç kaynağı içeriyor. Büyük ihtimallede akım ve voltaj kontrolüde var. Bu vurum anlarında 270 voltlara ve 17 amperlere çıkıyor. Ve önemli olan bu gücü sağlamak değil. bu söylenen sürelerde bu akım ve voltajı verebilmek. Zaten can alıcı nokta burda. Bu verilen voltaj anında aşındırma yapıyor.

Bu süreç bir argedir. Okuduğum dökümanlarda gördüğüm kadarıyla yüzey pürüzlülüğünü bu parametreler belirliyor. Voltaj , akım , vurum süresi , bekleme süresi , bu esnada malzemeye verilen dielekt yalıtkan sıvı ve bu sıvının akış hızı , aşındırıcı telin cinsi , son olarakta aşındırıcı telin ilerleme hızları ürünün kalitesini etkiliyor.

Çok hassas bir proses.. Böyle bir anahtarlama süresi ve bu güçte bir kontrol için ayrıca ilerisi için dijitaj kontrollü bir devre için diğer konuda benim yaptığım güç kaynağı gibi değilde "switch mode" smps yada türkçesi anahtarlamalı bir güç kaynağı ile yapılabilir düşüncesindeyim. Benim uyguladığım devre ile bu kadar kısa sürelerde vurum sağlanabileceğini sanmıyorum. Bu devrede gücü anahtarlayacak olan transistör yada başka bir elektrinik komponent üzerinde yoğunlaşmak lazım. smps bilgim zayıftır. Konu hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlarımız forumda mevcut.

Kolay gelsin.

Not : edindiğim bilgileri okuduğum şu iki linkteki dökümanlar faydalı oldu. puls süreleri voltajlar hakkında bu iki döküman fikir verdi.

http://perweb.firat.edu.tr/personel/yayinlar/fua_77/77_5586.pdf

web.firat.edu.tr/daum/docs/13/22ÇAYDAŞ.doc
 
Serkan bey kardesim... devre tasarimi uzerine ne yapabiliriz...
 
Tel erezyon makinalarında yalıtkan sıvı içerisinde bulunan iş parçasından ,çok düşük süreler içerisinde iş parçası ile temas halindeki tele voltaj uygulanarak küçük parçacıklar ark yoluyla kaldırılır. İş parçası iletken bir malzeme olmak zorundadır.Tel sürekli tek yönlü bir hareket halindedir , ark oluşumu sırasında malzeme üzerinde oluşan deformasyon tel üzerindede oluşur , bu nedenle tel tek kullanımlıktır , telin malzemesi molibden dir. Malzemenin kalınlığı amper değerini yükseltmez , kesme hızını düşürür yani tel üzerinden geçen akım hep aynıdır. Olayın elektriksel kısmına dair pek fazla bilgim yok , ancak hali hazırda kalıp imalatı için kullandığımız bir makina. İş parçası bağlanan kısım servo veya step motorlar ile kontrol edilir , telin alt ve üst destek makaralarında loadcell ler vardır telde oluşan mekanik gerginliği ölçer , gerginlik limit değerleri üzerine çıkarsa makina alarma geçer. Yalıtkan sıvı sürekli devir daim ile filtre edilir ve ısısı kontrol altında tutulmaya çalışılır. Çalışma esnasında oluşan ısı yalıtkanın buharlaşmasına ki yalıtken sıvı genelde saf su dur , buda makina da korozyana neden olur.Tahmin ettiğim kadarıyla tel (-) iş parçası (+) dir.
 
Acaba dalma erezyonun güç kaynağındaki çalışma mantığı ile tel erezyonun güç kaynağındaki çalışma mantığı aynımıdır ? Dalma erezyon da da elektrod iş parçası üzerinden ark yoluyla parçacık kaldırarak işlem yapmaktadır.Ancak dalma erezyonda elektrod bakır , tel erezyonda ise molibden tel , bu malzemelerin elektriksel özelliklerindeki farklar güç kaynağının tasarımı etkileyebilir. İhtimaller üzerine konuşuyorum , açıkçası boş konuşuyor bile olabilirim , ancak insan ister istemez bir makina da çalışırken o makinanın çalışma prensibi üzerine fikir yürütüyor , konunun devamını merakla bekliyorum , iyi çalışmalar.
 
Drug 1 kardes dalma erezyonda ajan olsun tamaminda pulse yani darbeli calisma yok kilasik guc kaynagi modunda ama dokunup kalkmasi da bir nevi pulse islevinde olsa gerek. ozellikle tren modecileri.. kocamis dedeler(dedem sen alinma uzerine) bizim tabirle tel erezyon pahali oldugu icin kendileri yapmaktalar..netice de hobii.. ama isleri icin inanilmaz iyi sonuclar aliyorlar..dalma erezyon guc kaynagi kullanilabilir hatta kullanan amcalar var..ama kalinlilar maksimum 10mm yi gecmiyor..amcamlar ise 2 mm princ kesiyor onlar icin super..benim ihtiyacim yari amator sayilir 40 50mm kesebilmek...

Az vaktim olsa pcden indirdigim devreleri yukleyip.buradanda abilerimiz ablalarimiza sorulari yoneltecegim.. ozelikle guc elektronigi bilgisi olanlarin cevaplayabilecegi bir konu ortami olacak..

Bu arada serkan bey kardesim en kisa sure icinde devre semalarini yukleyecegim..
 
Ben şöyle anlatayım. Aklımda bir fikir var şeklinde belirtmiştim.

2 adet güç kaynağımız olsun.. MEsela

1. güç kaynağı 12 yada 24 volt 5 amper gibi düşük kademe güç kaynağı
2. güç kaynağı 180 veya 200 volt 10 - 15 amper pulse amaçlı kullanacağımız güç kaynağı.

Malzeme işleneceğinde düşük kademe güç kaynağı tel ile işlenecek malzemeye direkt bağlanır. Aynı hatta bir güç mosfeti ile pulse güç kaynağı bağlanır. Burada pulse güç kaynağına bağlı olan mosfeti tetiklemek için bir sinyal jeneratörü veya miktoişlemci ile mosfetin açılıp kapanma süreleri ayarlanır. Bu süre birkaç önceki mesajımda yazdığım gibi 200 ms gibi sürelerde , ayarlanabilir olacağı için çeşitli malzemelerde kalınlık ve malzeme farklarında bu süre ayarlanarak ürünün çıkış kalitesi ayarlanabilir.

NE555 entegresi gibi bir osilatör devresi ile T on ve T off süreleri ayarlanıp bu pulse süreleri ayarlanabilir düşüncesindeyim. Yada bir mikroişlemci kullanılıp tamamen ekranlı ve pulse süreleri gösterilebilir buton kontrollü bir devrede yapılabilir. Ancak böyle bir devre için yazılımcı bir arkadaştan yardım destek alınmalıdır.

Bu güç mosfeti sürülüşü ayarlanarak malzeme ve tele anlık iletilecek olan yüksek voltaj ve akımla pulse ( darbe voltajı ) verilmiş ayarlanmış olacaktır. İş kalitesi bir kaç deneme sonunda voltaj akım ve diğer parametrelerin değişimi ile arttırılabilir.

Kabaca aklımdaki fikir bu idi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,314
Mesajlar
916,619
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst