Teknik Mülakatlarda Ortak Sorular Nedir ?

Katılım
20 Eki 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 2004 meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. 9 ay fabrika ormaında elektrik teknisyenliği yaptım. 9 ay da amcamın yanında ev elektriği üzerine çalıştım. yanlız eksiklerim çok. fabrikalarda mülakatlara gidicem. ortak sordukları soru neler olabilir ? elektrikle ilgili ? elektronik olabilir de diyen varsa yazarsa çok sevinirim.
 
kumanda elemanların tanıyıp tanımadığı ve şema okumasına bakılır
 
ne hikmettir bilinmez genelde yıldız üçgen kumanda sorarlar, işe girdiğinde ise, yıldız üçgen motor kontrolü haricinde de her işi yaptırırlar :) elektronikten de, diyotla alakalı bir şeyler( mesela diyot seçiminde ters delinme gerilimi ve çalışma akımı falan) , bir de transistörlerin sağlamlık ölçümünü.
Ben gelen elemanlara fabrikadaki tüm makinaları gezdirmiştim. Makina panosundaki cihazları sormuştum. Motor sürücüye , trafo demeyenlerin formlarını, idareye vermiştim , bunların içinden seçin diye :)
 
Geçen hafta gittiğim iş görüşmesinde yaşadıklarım da ilginçti.
Öncelikle eğer yaşınız var ise bu işe girişinize bir engel teşkil edecek sanırım çünkü artık işveren tecrübe değil gençlik istiyor sanırım:)
İkincisi çalıştığınız işyerlerinizden ayrılma nedenleriniz:?
Mesleki olarak ise diğer arkadaşların dediği gibi klasik olarak kumanda bilgisini test amaçlı olarak yıldız üçgen devresi,elektronik bilgisini test amaçlı olarak diyot,thyristör ve IGBT hakkında sorular sorulabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst