Tedaş kısa süreli kesici açması

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Günde brkaç kez enerji gidiyor ve her gidiş 1dk ya yakın sürüyor yani tedaşın kesicisi otamatik kuruyor .Bu anlık kesintiler tesis için sıkıntı yaratıyor.Acaba bunun nedeni rölelerinin ayarlarındanmıdır.Açma akımı düşük olabilirmi? ya da açma zamanını artırmak mı gerekir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tedaş ile,karşılıklı olarak,olayı irdelemenizde yarar var.
 
Kuş konsa vs gidebiliyor diyorlar .güçlendirme çalışması yapılacak deniliyor
 
Hattın,yetersiz olduğu anlaşılıyor.Değişikliklerin,bir an önce yapılması için,baskı kurmak ge-
rekiyor."Kuş konsa" yı espri olarak söylemişler.
 
kuş işi espiri değil eğerki hattın arazilik bir alanda geçiyorsa kuşların hattını açtırması normaldir
 
mrb. bu kuş olayıyla ilgili başımdan geçen bir olayı zinile paylaşabilirim. şehir içi kesicilerimizin birisi her gün sabah 08-10 arası devamlı açıyordu. ama sürekli arıza gelmiyordu. hattı detaylı bir şekilde gezdiğimizde trafo üzerindeki camper e kuşların konmasıyla ağırlık yapıyor, ve tel direğe temas edince hattı açtırıyordu. tekniker65 arkadaşın dediği gibi kuş işi espri değil özellikle yaz aylarında çok karşılaşılan bir durum. bazen kuş tel ile direk arasına sıkıştığı zaman sürekli arıza bile verebiliyor.....
 
Kardeş bence hatta fazla yüklenme oluyor olabilir kesicide trafoyu koruma amaçlı açıyordur.
 
röle yük ayarları uygun değerlerde olmayabilir
 
arkadaşlar ben 4 yıl sedaşta arıza servisinde çalıştım kuş çarpılma olayı espri değildir banada öğle gelmişti ama malesef gerçek
 
Günde brkaç kez enerji gidiyor ve her gidiş 1dk ya yakın sürüyor yani tedaşın kesicisi otamatik kuruyor .Bu anlık kesintiler tesis için sıkıntı yaratıyor.Acaba bunun nedeni rölelerinin ayarlarındanmıdır.Açma akımı düşük olabilirmi? ya da açma zamanını artırmak mı gerekir?

Bu söylediğine göre;
1- sizin işletmeyi besleyen fiderde ayrıca tekrar kapama rölesi bu röle arızayı gördükden sonra acar ve iki kere hattı dener ve birinci veya ikinci denemede hat tutarsa sorun yok ikinciden sonra tekrar arıza gelirse peşpeşe röle daimi acmaya gider böle bu durm olmadığına göre bu arıza geçi bu olaydan kaynaklanıyor demektir.

Sebepler ise :sabah çiğ vaktı havai hatsa bu nemden dolayı toprak arızası verebilir.
Kuş bölgesi ise gecici arıza verebilir.İşletmenizi besleyen kabinde izalasyon kaybından dolayı toprak acması olabilir.
-Sizin işletmede aşırı yük ceken cihazlrın birden devreye girmesi
Röleye bağlı akım trafolarının küçük olması ve röle ayarlarının düşük olması vb bir çok sebep olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst