Tecrübe kıymetlidir. Haydi paylaşalım.

ya valla NH Sigorta penseyle degismiyormus ögrendim belki daha önce bin defa degistirmisimdir problem olmadi ama bin birincide olanlar oldu o gün bu gündür NH pensesi kullaniyorum penseyle kolayimiza geliyor ama herzaman ayni dikkati gösteremiyoz
 
Rüzgarlı bir havaydı hatta çalışıyorduk arkadaşlara kesik olan enerjiyi beslemelerini söyledik hat beslendi,direk tipi trafoda hemen dibinde olan panoyu kontrol edip gidecektik ancak daha önce patlamış olan parafudrdan sarkan iletken dikkatimi çekti.arkadaşım bakıp geleyim dedi.bende az bekle dedim; direğin etrafında dönüp iletkenin rüzgar nedeniyle direğe atlama yapıp yapmayacağına bakıyordum derken rüzgarın etkisiyle sarkık olan iletkenin atlama yapmasıyla büyük bir gümleme sesiyle yere uzandık tabi hat açtı ama bizde altımıza sıçtık :)ve ölümden kılpayı kurtulduk...demekki elektrik anlamaktan çok dikkat istiyormuş.!!!tabi öldürmeyen allah'ta öldürmüyor
 
Motor üzerinde indüklenmiş gerilimi .controlTecnique sürücüsünün AceBit ne aktarması ve yakması ortmadaki tozda sürücünün alev almasına sebebiyet verdi.

acebit derken IGBT yi mi kastediyorsunuz :?
 
bir trafo merkezinde çalıştıktan sonra iş bittiği için heyecanlanıp topraklamayı kaldırmayı unutup enerji vermeyin. unutursanızda korumanın sağlam olduğu merkezlerde unutun yoksa Allah korusun benim başıma gelenler sizinde başınıza gelebilir.
 
arızalara müdahale ederken sistemde monofaze motor varmı die bakın benim gibi enerjiyi kestim neden çarptı diye bir saat aramayın
 
- 220 VAC ve 380 VAC iyi bilirim az silkelemedi.

Arkadaslar lutfen dikkat Yuksek gerilimin sakasi yok ,

* Tanidigim birinin iki kolu kesildi, ( Trafo nun sesini dinleyip trafonun enerjisi yok diye trafonun uzerine cikmis ...)

*Gozumle gordum 6.3 kV a carpilmis birini , eliyle kabloyu tutmus - ayak basparmagi patlamisti, ( Yerdeki dusen kablo yu tutmus. )

* Beton koskun icinde trafo yuk ayiricisi acilir , trafoyu kontrol etmek icin biri iceri girer o sirada diger kisi trafonun yuksek gerilim tarafinin kablolarini topraklayayim derken trafoyu enerjilendirir. ALLAH korudu.

Trafo ile ilgili isiniz varsa lutfen cok dikkat edin. Daha once calismadiysaniz profesyonellere birakin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst