TB6560 dip switch ayarları

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Gerçekten enteresan bir kart bu. Şimdi amperaj için 1 ve 2. switch on-on yapınca (yani tam güç) motorlarda muazzam tork oluşuyor. Kaplinden tutup tüm gücümle çevirmeye çalışınca bir tek adım bile çeviremiyorum. Ama bu ayarda motorlarda çok fazla stres oluyor. Motorda aşırı ses ve adımı korumak için çok fazla güç harcanıyor. Motora dokunduğumda ne kadar uğraştığını çok rahat hissedebiliyorum. Sanki içinde fırtınalar kopuyor. Uzun çalışmaların sonunda bir miktar da adım kaçırdığını farkediyorum. Evet burada tezat var. Bir taraftan adım korumak için deliriyor ama yine de adım kaçırıyor.

Amperajı %75'e indirdiğimde rahatlıyor ama güç de dramatik biçimde düşüyor. %100'ünü gördükten sonra bunun %75 olduğuna inanmak zor yani. Sanki %25'miş gibi çalışıyor. Kaplinden tutup rahatça çevirebiliyorum. Yani bu iki amperaj arasında bir saçmalık var.

Ful amperajdaki güçten çok memnunum ama motorun kendisiyle savaşmasını önlemek için Decay Mode switch'leriyle oynadım (kullanım kılavuzunda bu mod ile ilgili bilgi yok). Benim tahminime göre pulse'u motora gönderme hızı ile ilgili bir ayar. Yine de ful amperajdayken Decay modu ile hafif iyileştirmelerden öteye gidemedim.

Microstep ayarlarında ise gönlüm hep tam adımdan ve hızdan yana oluğu için fazla kurcalamadım. Çünkü micro adım sayısını arttırdıkça tork ve hız azalacak. Yine de eğer motordaki stresi azaltacaksa microstep kullanabilirim. Doğrusu yarım (1/2) adımdan daha ilerisini denedim mi hatırlamıyorum.

Anlayacağınız gibi motorlarda tork ve mümkün olduğunca yüksek hız istiyorum. Hoş TB6560 ile ne kadar hızlanacaksa. Neyse, şahsen 1000'den daha hızlısı benim için şart değil.

Aslında her motor için amperajı ayarlanabilen birer güç kaynağı kullanabilseydim sanırım bu sorunlar kökünden çözülmüş olurdu. Motorlar 3A olduğu için mesela 2.5A gönderirdim.

Neyse, şu durumda bir tavsiyeniz var mı?

ss+(2016-06-16+at+09.59.28).png
 
Bu arada, ben ful amperaj verdiğimde 3 amperlik motorlara 3.5 amper yüklemiş oluyorum sanırım (TB6560'lar en fazla 3.5A verdiği için). Ama %75 amperajda da 2.6 amper veriyor. Ortası olsaydı güzel olurdu.

Acaba bende 4 tane 3A motor olduğu için 3x4 = 12 amperlik bir güç kaynağı mı kullansam?
 
Bence 24v-12A güç kaynağına harcama yapmaktansa yanlış hatırlamıyorsam usb breakoutboard almıştın.3 yada 4 adet yeni 2m542 gibi her eksen için ayrı ayrı bir sürücü al bu sorunlardan komple kurtul.
 
USB karti sonraki projeye sakliyorum abi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
2 değişiklik yaptım. 15 amperlik bir güç kaynağı taktım. Bir de microstep ayarını .5'e düşürdüm. Şimdi mükemmel çalışıyor. Cızırdama kayboldu. Adım atlama sorunu çözüldü. 3000 mm/dk ile kestamit kestim. Çok memnun kaldım.
 
2 değişiklik yaptım. 15 amperlik bir güç kaynağı taktım. Bir de microstep ayarını .5'e düşürdüm. Şimdi mükemmel çalışıyor. Cızırdama kayboldu. Adım atlama sorunu çözüldü. 3000 mm/dk ile kestamit kestim. Çok memnun kaldım.

TB6560 dan aldığın performansa hastayım abi :D
 
Gerçekten hayret verici. Yarın bir alüminyum kesme videosu çekeyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst