tavsiyeler

Katılım
23 Nis 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
mrb kırıkkale üni kontrol ve otomasyon programı ön lisans mezunuyum yaşım 26 bir fabrikada tekniker olarak çalııyorum öğrenimimi lisansa tamamlamak istiyorum yalnız okul biteli 6 yıl oldu açık öğretimde şu bölümü seçerseniz daha iyi olur diyeceğiniz bir bölüm varmı zorlamayacak veya az zorlayacak en mantıklı cevabı buradaki abilerimden alacağımı düşündüm zira illaki benim gibi yapmış birileri vardır. siz değerli üstadların tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler
 
kontrol ve otomasyon okumuşsun kendini geliştir profesyonelleş boşver üniversitedeki herkesin mezun olduğu 4 yıllık bölümleri boşuna vakit kaybından başka bişey olmaz. İlla okuyacaksan mühendislik için hazırlan mühendis ol. benim tavsiyem bu sadece fikir vermek amacı ile yazdım. saygılar.
 
Sanırım amacın bölüm fark etmeksizin lisans mezunu olabilmek.Bunun için bana göre en kolay yol dikey geçiş hakkıyla açıköğretim işletme bölümünü okuman olur.Dikey geçiş için sınav yok sadece başvuru var.Ben 2013'te işletmeden mezun oldum.Çok zorlanmadım.Kolay gelsin
 
hocam hala geçerliliğini korur mu düşüncelerın bilmem ama dgs ımkanın var ve bence bu yolu kullanarak acık ögretım gıbı olan uzaktan eğitimi tercih edip Bir mühenislik okumanız tavsıyem olur. aynı ıslemı bu sene bende yapacagım. Mühendıslık olarak da uzaktan egıtım sadece endustri muh. iyi mi kotu mu onun ıcın ınan bırsey dıyemem:D
 
mühendislik heee bence süper olur bence yürür yani :D uzaktan varsa sıkıntı yok
 
Arkadaşlar beni yanlış anlamayın, kusurumu da mazur görün ama neden puanının yettiği, mesleğinden alakasız bir bölüm? Ben burada mühendisleri yada başka birimleri küçümsemiyorum ama adam sırf parası iyi, statüsü iyi diye gitmiş elektrik mühendisi olmuş ama sadece kitap üzerinde var bu mühendislik. Eli tornavda tutmayı bilmez, torik bilgiden yoksun kısaca elinden kör eşek yem yemez derler, öyle biri. Bu kişi gelip gider iş yerine bir nane yemez diplomadan para kazanır, öbür tarafta tekniker yada teknisyenin canı çıkar, mühendisin maaşının yarısını zor alır. Yani diyeceğim her aklı başında birey topluma millete verimli olabileceği ve her koşulda severek yapabileceği mesleğe yönelip ona devam etse daha mantıklı ve iyi olmaz mı? Bu eğitim sistemi zaten bir çok kişinin canını okudu okumaya da devam ediyor. Millet işini gücünü bırakıp mühendislik olsunda ne olursa olsun, öğretmenlik olsunda varsın ilkokul olsun, doktorluk olsunda varsın pratisyenlik olsun vs gibi zihniyetle kim bilir kimlere zarar vermekte. Mesleğinin erbabı olmayan bilgiden yoksun, sevmeyen bir mühendis, doktor, yada öğretmenden ne beklenebilir sizce? Kaç kritik arızayı tespit edip çözüm üretebilir, yada kaç hastanın hayatını kurtarabilirler veya kaç öğrencinin geleceğine ışık tutup yeni nesillerin eğitimli yetişmesini sağlayabilirler? Mustafa Beyin yaklaşımını benimseyip kendinizi mesleğinizde geliştirmeniz kanımca en güzeli olacaktır.

Tekrar belirtiyorum, amacım kimsenin mesleğini kötülemek yada rencide etmek değil arkadaşlar. Toplumca fark edilmesi gereken bir noktaya dikkat çekmek istedim sadece.

Kendim Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Yazılım bölümünden mezun oldum. Üniversite için bölümümün puanları doktorluktan yüksekti. Olursa kendi mesleğimin bölümü dedim oda nasip değilmiş olmadı ama tekniker olarak yüksek okuldan sonra iş hayatına başladım. Kendi mesleğimi icra ediyorum severek kullanıcılara burada forumda olduğu gibi bilgi veriyor yardımcı oluyorum. O dönem farklı bir bölüm tercihinde bulunup ta ne başkalarının hakkına engel nede verimsiz olacağım bir mesleğe geçişte bulunmadım. Sizin mejburiyetten seçtiğiniz bir mesleğin bölümüne başka bir tarafta hakkıyla icra edecek birileri uğraşıyor ama gereksiz rağbet yüzünden kazanamıyor, yerleşemiyor olabilir.
 
Kimi kalemiyle ekmeğini kazanır kimi yankeskisiyle pensesiyle. Seçim senin sonra pişman olma.
 
mrb kırıkkale üni kontrol ve otomasyon programı ön lisans mezunuyum yaşım 26 bir fabrikada tekniker olarak çalııyorum öğrenimimi lisansa tamamlamak istiyorum yalnız okul biteli 6 yıl oldu açık öğretimde şu bölümü seçerseniz daha iyi olur diyeceğiniz bir bölüm varmı zorlamayacak veya az zorlayacak en mantıklı cevabı buradaki abilerimden alacağımı düşündüm zira illaki benim gibi yapmış birileri vardır. siz değerli üstadların tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler

Kontrol ve otomasyon bölümü, hangi bölümün tam desteğiyle en fazla tamamlanır,tercih edilir bir eleman olunur,bence asıl bunu tam olarak da düşünmek lazım.Mesleği severek icra etmek herşeyin (paranın,meslek itibarının,popüler bir meslek sahibi olabilmenin) çok ötesinde gelir.İlle de müh. olma şartı yok,herkes müh.liği seçse ara elemanlar nasıl bulunacak?Memleketin asıl ara elemanlara yana yıkıla çok da ihtiyacı var,bugünkü şartlarda,gerek işletmelerin işletilmesi,gerekse montajında,vb.her türlü uzmanlık isteyen işlerde ara elamanlar (teknisyen,tekniker,vb.) büyük önem arz ediyor.Yazılım,PLC,vb. dallar tüm otomasyon elemanlarının iyi bir tamamlayıcısı durumundadır,kendi görüşüme göre.
Çok iyi para kazanmak için ille de müh. olmak,akıllı bir meslek erbabının etiketini taşımak Türkiye şartlarında her zaman yetmiyor,siz limon satmasını herkesten çok iyi bilir,yapabilir (Ticaret kafasında) iseniz sahip olduğunuz mesleğin önemi pek yok.Ama bu demek değildir ki çok vasıfsız kalarak en son teknolojik mesleklerden de mahrum kalasınız,elbette bunun en son nimetlerinden faydalanmalısınız,ama bunun sınırları,sizi ve başkalarını aşırı strese sokan şekliyle olmamalı,çok doğal ve kendi öz benimseyeceğiniz,çok severek yapacağınız işi (Otomasyon ve kontrol işini seviyorsanız eğer mesele yoktur zaten)bazı donatılarla iyice destekleyip kuvvetlendirmek,herkes ve her ortam için aranılan bir eleman haline de dönüşmektir.Aranılan ve tercih edilen bir eleman olduktan sonra ha 2 yıllık olmuş ha 4 yıllık,asıl her işteki verimliliği,her kapıyı açan bir anahtar şeklinde kolunuzda altın bilezik şeklinde olabilmesi,bugünkü Türkiye şartlarında tercih edilebilirliği çok daha önemlidir.Tüm yapacağınız aslında sadece bu olmalıdır.Kolay gelsin.Başarılar.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar bu hafta iki firma iş başı yapmamı bekliyor. biri projeden pano yapmam için diğeri otomasyonda kendini kanıtlamış bir firma ve yazılım ve yabancı dil konularında destekleri olacağını söyleyen bir firma.iki firma arasında kararsızım.otomasyon firması 3 ay asgari ücret vercek diğeri net 1700 mesailerle 2000 den fazla.sizce tercihim hangisi olmalı?3 ay sonra ne olacağı hakkında bişey söylemediler.konu hakkında yorumda bulunursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst