tavsiye lazım

hesseno

Üye
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
152
Puanları
1
Yaş
35
Elektrik mühendisi olarak mezun olmama 6 ay kaldı.Bir otomasyon firmasına yaptığım iş başvurusunda asgari ücret teklif etiler.Ancak tecrübe edinebileceğim bir yer.
Sizce ücret az mı ve azsa ne kadar olmalı?
 
Arkadaşım, sen üniversiteyi bitiriyosun, mühendis ünvanı alıyorsun. 17 yaşında vasıfsız bir çocuğun çalışacağı paraya razı oluyorsun. İşin öğrencem diye bu kadarda düşülmez. Bu firma iyi niyetli olsa bir Elektrik mühendisne ne kadar acemi olursa olsun bunu teklif etmezdi. Bu teklifi kabul edersen yalnızca kendine değil, hem seninle mezun olan meslektaşlarına , hem senden sonra mezun olacak arkadaşlarına, hemde mesleğin itibarına zarar verirsin. Çoğu firma ucuz adam için işi öğretiyorum yalanıyla sömürmeye devam ediyor, bu düzene biz dur demesek kim diyecek.
 
Eğer o otomasyon firmasında 6 aylık(Okul bitimine) kadar çalışacaksanız çalışın derim okulu bitirdikten sonra maaşınız artacaktır.Tecrube kazanmak bana göre maaştan önemlidir.Çünki kazanılan tecrube size ilerde büyük işler ve haliyle büyük paralar getirecektir .İlk aşamada parayıçokdert edinmeyin o kadar çok mühendis ve teknik eleman mezun oluyorki firmalar sırf deneme ve seçme amaçlı asgari ücret teklif ediyor.
Bunlar benim düşüncem ama en iyisine yine inasanın kendi karar verir yolunuz açık olsun.
 
miryo ya hak veriyorum. mezun olana kadar asgari ücretle çalışın. ama mezun olduktan sonra bu paralara çalışmayın.
 
mezun olana kadar iyi olur derim
ama ondan sonra devam edersen hata yaparsın bence otomasyon işi çok yoğun yorucu stresli bir iştir.
değmez bir süre sonra dayanamazsın zaten
 
Hessono kardeşim. Eğer bu paraya çalışacaksan ben ce hiç para almadan çalış. Çünkü bu yapılan sömürüden başka bir şey değildir. Normal şartlarda bizim yaptığımız iş stresli tehlikeli ve sorumluluk isteyen bir iştir. Bizim yaptığımız en ufak hatalar bir çok insanın canına ve malına zarar vereilir. İşşimizi tam yapmak için se kafamızın rahat olması lazım.
 
dağıstanlı meslektaşım bende IDSUML elektrik 1993 mezunuyum ama çalıştıracak eleman bulamıyorum çünkü sokaklar elektrikçi dolmuş herişi yaparım diye dolaşıyorlar . 2 ay çalışıyor üçüncü ay artık yaptıklarına tahammül edemiyorum oda işten ayrılıyor. piyasada her fiyata çalışacak elemanda var her maaşı verecek işyerleride var . bana uzun süre çalışmak isteyen yaptığı işi seven ...!!! elemanlar lazım iş ilanı sayfasında var . kendi elektrik projelerimi kendim çizmek zorunda kaldım çünkü uygulama projeye göre yapılıyor ve proje çizdirdiğim yerler ezbere iş yapıyorlar dundan dolayı çalıştım çabaladım kendi projelerimi kendim çizmeye başladım senede 25 - 40 proje çiziyorum
 
mezun olana kadar ashari ücret iyidir derim ama lütfen mezun olunca bu paralara çalışamyın. lütfen !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,287
Mesajlar
916,453
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst