tasarım devre

Fahri87

Üye
Katılım
24 Ocak 2017
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
36
iyi günler arkadaşlar.
elimde 2 adet swic ve bir sensorle otomatik ileri geri yapmak istiyorum.en arkada 1 swic en onde 1 swic ve sensor koyup swice geldiğinde geri gidicek sensorle duracak bir devre yapılabilirmi.belki biraz karısık aktarmıs olabilirim.bu bir vagon arabası vagon ittiriyor.illa plc mi gerekli bunun için
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Basit bir şekil çizerek açıklarsanız daha anlaşılır olur diye düşünüyorum.
1- Bu yapmak istediğiniz oyuncak tarzı bir şey mi yoksa gerçek bir proje mi olacak?
2- Swiçler arabanın üzerinde mi? yoksa yolun sonun da mı?
3- Sensör arabanın üzerinde mi? Üzerinde ise ya önünde ya da arkasında bir yerde olacak o zaman hangi durdurmada sensör devreye girecek?
İlla plc kullanmanıza gerek kalmayabilir. Yapacağınız bir kumanda tasarımı ilede yapabilirsiniz. Ancak yapmak istediğiniz sistem ve kontrol tam net olmadığı için kesin bir şey söylemek zor.
Kolay gelsin.
 
Buyrun, buna benzerleri bir çok defa paylaşdım. Mesajlşarımda bulabilirsiniz. Güç devresine gerek yoktur herhalde.Siviç kontaskları yerine sensörun normalde açık ve normalde kapalı kontaklarını kullanın.
 

Ekli dosyalar

  • pdf enversör.pdf
    36.6 KB · Görüntüleme: 9

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst