Kumanda devreleri

ylcn811

Üye
Katılım
7 Haz 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Bir sanayi tesisinde faaliyet gösteren bir makinede tahrik elemanı olarak kullanılan üç fazlı asenkron motorun kontrol devresinde Başlatma butonuna basıldığında motor periyodik olarak 1 dakika çalışacak, 1 dakika duracaktır. Motorun bu şekilde çalışması durdurma butonuna basıncaya kadar veya aşırı akım rölesi atıncaya kadar sürecektir. Durdurma butonuna basınca veya aşırı akım rölesi attığında motor duracaktır.

Üç fazlı bir asenkron motor periyodik olarak ileri ve geri yönde aşağıdaki esaslara göre çalıştırılacaktır. Start butonuna basıldığında motor ileri yönde çalıştırılacaktır. 60 sn sonra motor otomatik olarak duracaktır.16 sn bekledikten sonra geri yönde çalışacaktır. 60 sn geri yönde çalıştıktan sonra motor otomatik duracaktır. 15 sn bekledikten sonra ileri yönde çalışacaktır. İşlem periyodik olarak stop butonuna basıncaya kadar devam edecektir.

Üç fazlı iki asenkron motor aşağıdaki esaslara göre yol verilecektir. • Start butonuna basıldığında her iki motorda çalışmaya başlayacaktır. • 40 sn sonra her iki motorda duracaktır. • 20 sn sonra ikinci motor ters yönde çalışmaya başlayacaktır. • 40 sn sonra ikinci motorda duracaktır. • Ayrıca sistem stop butonuna basıldığında veya motorların aşırı akım rölesi devreye girdiğinde duracaktır.

YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI ? ÖDEV HAZIRLIYORUM. YARDIM EDECEK VARSA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
 
1. nin kumanda devresi bu şekilde yapabilirsin, fazla vaktim olmadığı için bunu hazırladım. zaman buldukça diğerlerinide hazırlayıp paylaşırım. kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • 1a.jpg
    1a.jpg
    126.4 KB · Görüntüleme: 119
Yaptım hocam teşekkür ederim. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,195
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst