Tablet şarj sorunu

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı günler. Öğrencim bana tabletini getirdi. Şarj aleti takılıyken şarj göstergesi %0 kalıyor ve hiç ilerlemiyor. Şarj adaptörünü çıkardığımız anda tablet kapanıyor.. Bataryadan önce tabletin şarj giriş soketi arızalıdır diye tahmin ediyorum. Bataryanın arızalı olma ihtimali biraz daha zayıf sanki. Tableti söküp bataryasını çıkardım her ne kadar yük altında ölçmesem de normal ölçümde sağlam duruyor. Ağırlıklı olarak şarj giriş soketindendir diye tahmin ediyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Saygılar...
Ayrıca ana kartta lehim çatlağı vb. durum göremedim.
 
hocam, oncelikle ya batarya kontrolcusu bozuk ya hucresi.
ya dq en kotusu tqbletin sarj kontrol cipi hasat ki gecmis olsun.
ben muhtemel arizalari soyledim.
 
şarj cihazını prize takmadan ucu takıp bak yüzde yine çıkıyor mu muhtemelen görünür, şarj çıkışını ölç veya elinin altında aynı özellikte başka şarj ile dene.
 
Micro usb girişiyse bunlar çok çabuk bozuluyor çünkü çocuklar şarjda iken ellerine alıyorlar ve kasıntıdan bozuluyor.
 
Cevaplar için teşekkürler ustalarım. Dün evde netim olmadığı için geri dönemedim. Akşam evde aynı özellikteki başka şarj aletiyle denedim. Batarya doldu. Çok teşekkür ederim cevaplar için ustalarım.
Silvestır ustam çok haklısınız. Micro usb'nin ilginç ilginç arızalarına denk geliyorum. Bir aralar HTC telefonumuzun yüzde 80'lerde takılmasına sebebiyet veriyordu. Hatta bazen %15'den %13'lere getiriyordu bataryayı. Bu tablette %0'da kalıp hiç ilerlemedi.
 
Son düzenleme:
sorun usb degil sarj aleti sanirim. dusuk gerilim veriyorsa 4.29 a cikaramaz bataryayi.
sonyler boyle cihazlari hic kabul etmez ama diger markalar kabul ediyor iste:)
 
Tableti söktüm. Bataryanın üzerinde 4100 mah 3.7 V yazıyordu. Bu bataryayı doldurmak için kaç V adaptöre ihtiyacımız var?
 
hocam lityum batRyalr sabit 5 volt giridli, kesik 5 v cikisli bir kontrolcu ile sarj edilir. bir saniye tam guc, bir saniye batarya kontrolu seklinde enerji verilir.
tableti sokmenize gerek yoktu. en az 5.0 gerilim degeri veren herhangi bir adaptor isinizi gorur. ancqk cok yuksek amperaj olmasin 3 amper yeterli gelir kanaatindeyim. daha yuksek amperaj yollari eskitiyor.
 
Bunların adaptörleri zaten usb) 5v 2A oluyor 7-9 arası ekran için. yine de ekran boyutuna, markaya göre pil değiştiğinden şarj da değişir.
 
kusura bakmayın yanlış yere yazdığımı biliyorum ama benzer bir problemde bende var konu yakın olunca yazma ihtiyacı duydum.elimde meb in dağıttığı general mobile etab4 lerden var usb kırıktı değiştim lakin usb nin hemen altında ABU3PH diye 4+4 8 bacaklı bi malzeme var bu malzemede patlak. bunun ne olduğunu bulamadım.bunu ne olduğunu yada yerine ne takabileceğim konusunda yardımcı olursaniz minnettar olurum.şimdiden teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst