T Hücreleri Mutant Corona Virüsleriyle Kandırılamıyor!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Son Dakika..

Çok İyi Bir Haber..

Corona virüse karşı vücudun bağışıklık sisteminde yer alan T hücrelerinin yeni varyant (mutant) virüsleri de tanıyıp vücuda mutlak bir kalkan görevi oluyor. Aşılamadan belirli bir süre sonra vücutta antikor oluşumunda, bağışıklık sistemindeki T hücrelerinin yeni çıkan mutant virüsleri de kolayca tanıyıp vücudu mutlak olarak DNA yapısıyla şekil değiştirmiş yeni virüs tehlikelerinden koruyabildiği anlaşıldı.

Alıntıdır. Kaynak:

NTV haber, 12.15 Ajansı, Son Dakika Haberleri
 
Son düzenleme:
korona aşılarını güvenli olduğu anlaşılmış değil. sadece acil kullanım onayı var.
güvenli olduğu anlaşılana kadar yani 2 yıl beklenmeden komple aşılama yapmak zaaftan öte çok büyük bir hatadır. milyonlarca insanın sağlığı ve hayatı tehlikede.
 
Merhaba. Evet, kesinlikle tüm dünyada bu konuda bir panik havası hakim olup halen de devam ettiği için bu değişik tipteki, dozlardaki aşıların güvenilirliliği veya etkinliği bazen tam olarak anlaşılamadan veya kanıtlanmış olamadan da insanlar büyük bir risk alıp bu aşıları yaptırabilmiş oluyor, sn. kesmez. Özellikle güvenilirlik veya çok çabuk (biraz acele) devreye alınması konusunda size tümüyle de katılıyorum. Örneğin Oxford/Astrazeneca aşısının kan pıhtılaşmasına kesin yol açtığını, çok az da olsa bazı aşılamalarla gören Avrupa insanı hemen Rus Sputnik aşısına yöneldi. Sinovac (Çin) aşısını, aşırı alerjisi olanlar kesinlikle de yaptıramadılar, bu ciddi alerji geçmişi olanlar ve halen devam edenler ancak büyük hastanelerde ve doktor gözetiminde kalarak ve risk alarak bunu belki yaptırabildi. Alerjisi çok fazla olanlar tek dozluk olan daha başka aşıları bu nedenle de düşünmeye başladı.

Bir de bir aşıyı yaptırmayı seçmişseniz diğer başka tip aşıya 6 aydan daha kısa sürede kesinlikle geçemiyorsunuz, yani aşı konusunda daha pek çok soru işaretleri ve güvenilirlik, garanti antikor oluşturabilme ve toplam yan etkileri konusunda tam olarak kanıtlanmamış açık kapılar halen de mevcuttur, belirttiğiniz gibi.

Ben 2 doz Sinovac'ı sağlık ocağında (25 mart ve 29 martta) yaptırdım, antikor oluşturup oluşturamayacağı her bünye için % ve çok da 100 net olamadığı için bir muammadır, ama oluşturabilir ümidiyle herhalde uzunca bir müddet de bekliyeceğiz, bakalım antikor konusundaki son sonuç ne olacak? Bu iğneyi vuran hemşirenin annemle bana "yaptırsanız da olur yaptırmasanız da olur" şeklinden anlayabildiğim umursamaz tavrı (ama belki de yanlış anlamışımdır) özellikle T. C. Sağlık Bakanlığı'nda sağlık ocağı çalışanı olmasıyla epeyce dikkatimi çekti.

Sinovac'dan önce, bu yeni gelen Avrupa aşısı (Bıontech genel dağıtımda olsaydı tek doz olduğundan dolayı tek dozda çok ağır gelebilir düşüncesiyle belki bunu seçmemiş olurdum. Bende de alerji özgeçmişi vardı, seneler içinde çok çok azaldı, ama risk alıp ve paniğe girip 2 doz Çin aşısını yine de paşa paşa ben yaptırdım. İlk dozda birkaç gün belirli belirsiz alerjik kaşıntılar ve ilk gün biraz sersemletme (alerji belirtisidir) oluştu, yan etkisi varmış ve çok doğruymuş.

Dünyada herkesin aşıları çekinerek de olsa yaptırabilme gerekçesi aslında ilaç (Hastalıkta kullanılan kininli sıtma ilacının haricinde) olmadığı için bence şu şekliyle kolayca açıklanabilir; adeta "denize düşen yılana sarılır" hesabıdır. Keşke şu covid-19 illeti dünyada hiç çıkmamış ve aşı konusunda (İnaktif mi mRNA' mı gibi) kafamız karışmamış olsaydı diye arada bir içimden geçirip düşünüyorum.

Bir de yani çıkan burun spreyi şeklindeki değişik bir aşı uygulamasının direk damardan, omuz başından zerk edileni gibi çok etkili olabileceğine de inanamıyorum, ama tıp mensubu da değilim, belki de sıradan aşılar gibi de çok etkili olabilir, çok fazla tahmin ederek bilemiyorum, bu olumlu etkisini.

Sn. Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Hocam Biontech/Frizer aşısı ile ilgili mutant virüslere karşı oldukça olumlu verilerin (yaşanmış deneyimlerin) olduğunu, ancak Sinovac (Çin) aşısı ile ilgili hiçbir olumlu verinin şimdiye kadar bulunmadığını az önce açıkladı. Snovac aşısının da mutant virüslere karşı etkili olabilmesinin sadece temennisinde bulunduğunu ifade etti. (NTV Haber, 19.20)

Herkese sağlıklı günler dileğimle. Kolay gelsin. Saygılarımla.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gunde...-mi-mrna-asisi-mi-uzmanlar-yanitladi-6153670/
 
Son düzenleme:
Bunların medyasınada güven olmaz.İşlerine geldiği gibi haber yapıyorlar.
Belkide haber uydurma sırf insanlar inansın diye............
 
DSÖ sağliğimizi düşünüyorsa sma hastası çocukların milyon dolarlık ilaçlarını ucuzlatsin da görelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst