svpwm ve 3.harmonic

bulzaf

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
321
Puanları
1
Space vector pwm kontrol konusunda henuz acemiyim, ilk vector surucumu yaptim ancak bir sorunla karsilastigimi dusunuyorum.

Motor akimlarina baktigimda 3 harmonigi goruyorum.

Fazlar ile notur (beslemenin sasesi) arasindaki voltajlarda 3 harmonic var. Ancak herhangi iki faz arasindaki gerilimde 3 harmonik yok. Olmasi gereken de bu.

Dusunceme gore faz akimlarinda 3. harmonigin yok olmasi gerekiyor. Akimlarda 3.harmonigin varligi normal bir durummudur?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bulzaf kardeş öncelikle ..merhaba form daki konulara baktımı bilmiyorum ama millet tek faz motoru dimmer le bile kontrol etmekte zorlanıyo .. :D şu an ama sen patlatmışsın soruyu..

güzel çok hoşuma gitti açıkcası bende spwm metodu ile uğraşıyorum tek faz motoru sürmeyi başardım sürücüm 10 hz 85 hz arası kontrolyapmaktadır.... burda cümlelerinden açıkcası hiç bir şey anlamadım...

biraz daha açıklayıcı olursa yarımcı olurum .. sürme şeklin spwm sinyalini nasıl elde sürme frekansı.. 3 faz mı tek faz mı tük bağlnatısı... spwm çöznürlüğü vb konulardan ayrıntılı bilgi verirsen iyi olur..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst