Anlam veremedigim elektrik tesisat problemi

bir de toprak hattını megerle ölçün
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kacak akim 80A'lik ama sorun o degil. Jenerator devreye girince tesisatin ters yone gidip de kacak akim rolesini attirmasindan bir yorum cikartilabilir dedim. Yani sistem trafodan gelen 3 faz 1 sigorta, kacak akim rolesi, jenerator tesisati sonra dukkan ici sigortalar seklinde ilerliyor.

faz sırası rölesi var mı tesisatta?
 
Şebeke elektriğinde iken toprakla nötr arası kısa devre edin eğer kaçak akım atıyorsa topraklama var eğer atmıyorsa tesisatınızda toprak yok bu sebepten dolayı jenaratörden gelen toprak akımı kaçak akımı attırabilir.
 
Sitenin tamamini besliyor. Bir tek bende sorun var.
Arıza için kontrole gelindiğinde önce nötr hattını kontrol ettirin. Diğer meskenlerde sorun olmaması problemin jeneratörde değil sizde olduğuna işaret. Dengesiz gerilimler nötr hattının kopması veya zayıflamasından kaynaklıdır. Yükler iki faz arasına kalacağından düşük dirençli ısıtıcı gibi yüklerde düşük gerilim yüksek dirençli(reaktanslı) adaptör gibi yüklerde yüksek gerilim oluşur. Bu yüzden adaptörleriniz arıza yapmış.

Saygılarımla....
 
jenaratör besleme ucunda adp nötr toprak baglantı hatası nötr muhtemelen toprak barasına baglı
 
şebeke elektriğinde iken toprakla nötr arası kısa devre edin eğer kaçak akım atıyorsa topraklama var eğer atmıyorsa tesisatınızda toprak yok bu sebepten dolayı jenaratörden gelen toprak akımı kaçak akımı attırabilir.
Topraklama oldugunu dusunmuyorum. Tadilat oncesi olcumumde toprak notr arasi 0.2v urunler takildiktan sonra 1.2v civarina cikti direnc olarak ise direncin 0 ile degerler arasinda dolastigini gormustum.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,248
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst