Suyun Enerjisini Kullanan Tekne

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
Suyun enerjisini kullanan tekne


ABD’li bilimadamları, suyun yüzeyindeki enerjiyi kullanarak kendi kendine ilerleyebilen pervanesiz bir tekne tasarladı.
ABD’nin Pittsburgh Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar tarafından geliştirilen teknenin, aracın etrafındaki su yüzeyini bir elektrik titreşiminin yardımıyla karıştırabildiği ve bu şekilde aracın su yüzeyinin doğal çekişini kullanarak ilerleyebildiği belirtildi.

Araştırmacılar, geliştirdikleri yöntemin, denizlerin ve akarsuların doğal dengesini koruyarak, küçük tekne ve robotlar için etkin ve çok az enerji gerektiren bir mekanizma olduğunu belirtti.

Şimdiki deniz araçlarının bir pervane ya da “uskurla” yol aldığını ifade eden araştırmacılar, kendi sistemlerinde ise hareket eden bir parça bulunmadığını vurguladı. Uzmanlar, titreşimleri yayan elektrotların bataryalarının da radyo dalgaları ya da güneş enerjisiyle şarj edilebileceğinin altını çizdi.

Kaynak: Milliyet
 
daha deatylı teknik bigi verebilirmisiniz*teşekkürler
 
benim çocuklugumda oyuncak saçtan yapılmış tekneler vardı teknenin tabanında U şeklinde bir bakır boru kaynatılmıştı . bir gazoz kapagının içine mum dökülmüş ve fitil çıkarılmışti . ısınan suyun devir daim yapması hareket enerjisine dönüşüyordu şimdi burda yukarıda bahsettigim oyuncagın teknik uygulaması olarak düşünüyorum elektrotlarla su ısıtılıp sıcak soguk akışkanlıgından hidrolik enerji üretiliyor avantajı 1) balıkcılar veya araştırmacılar hedefe olabildigince sessiz yaklaşabiliyorlar 2) askeri operasyonlarde teknik dinleme ve görüntüleme agını aşa biliyorlar ekonomikligi tartışılır 90 dakika calışıp 14 saat akülerin şarjını beklerseniz hiç sorunsuz calışır
 
güzel elin adamı yapıyo ne diyim aslında türkiye de de kafası çalışan çok ama imkan yok
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst