Step motorlarda aşırı ses

sedat212

Üye
Katılım
23 Nis 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
32
tb6560 sürücülü kart aldım yanlız videodada göründüğü gibi paralel portu pcye takınca kartta aşırı ısınma ve step motorlarda ses oluyor karta tek eksen takınca ses azalıyor bu islem bilgisayarin fisi takili degilkende ayni lütfen bilgisi olan yardimci olabilirmi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motorlarınızın sürücü akım ayarları sanırım fazla. Video görünmüyor ama bahsettiğiniz ses sssss şeklinde sanırım? Bu aralar bende bu konuyla uğraşıyorum
 
evet öyle bi ses pc nin fisi takili deilken nasil olurda bu sesi cikartip ve karti aşırı ısıtabiliyor pcnin lpt girisindemi sorun acaba
 
O ses normal bu yüzden sisteminizde bir sorun aramayın motorlar o an manyetik frenleme durumunda oluyor elinizle çevirmeye çalışın çeviremezsiniz sürücü beslemesini keserseniz frenleme durur o seste kesilir. Benim hobi cnc o pozisyondaki iken yani sürücü voltajları açık ve hareketsizken 60 watt güç tüketiyor mesela.

Akım ayarı olması gerekenden fazla ise o ses daha da artıyor ve motorlar ısınıyor bu normal. Akım ayarları ile bende çok uğraştım forumda nedense hep eski konular var bende konu açtım ama ilgilenen olmadı.
 
Adım motorlarında (step motorlarında) aşırı ses oluşmasının birkaç nedeni vardır. Bu seslerin oluşmasındaki yaygın nedenler:

  1. Rezonans: Stepper motorlar belirli hızlarda rezonansa girebilir. Bu rezonans, motorun mekanik yapısının doğal frekansıyla adım sinyalinin frekansının çakışmasından kaynaklanır. Rezonans, motorun titreşim yapmasına ve bu titreşimlerin ses olarak duyulmasına neden olabilir.
  2. Kötü Montaj: Motorun düzgün monte edilmemesi, montaj deliklerinin tam oturmaması ya da montaj vidalarının sıkıca sıkılmamış olması da titreşime ve dolayısıyla sese yol açabilir.
  3. Kötü Rulmanlar: Motorun içerisindeki rulmanların yıpranması veya zarar görmesi de sesin artmasına sebep olabilir.
  4. Yanlış Akım Ayarı: Adım motor sürücüsündeki (driver) akım ayarının yanlış yapılmış olması motorun aşırı ısınmasına ve gereğinden fazla güç kullanmasına neden olabilir, bu da artan sesle sonuçlanabilir.
  5. Mekanik Yüklenme: Motorun mekanik olarak aşırı yüklendiği durumlar, motorun sesli çalışmasına sebep olabilir. Bu, motorun tasarlanan yük kapasitesinden daha yüksek bir yükü hareket ettirmeye çalıştığı durumlarda olabilir.
  6. Düşük Kaliteli Motor veya Sürücü: Düşük kalitedeki stepper motorlar ve sürücüler, daha yüksek ses seviyelerine neden olabilir.
  7. Pulse Kontrolü: Stepper motorlarının kontrolü için kullanılan pulse sinyallerinin (adım sinyallerinin) kalitesi de ses üzerinde etkili olabilir. Düzensiz veya yanlış zamanlamalı pulslar motorun düzensiz hareketine ve artan ses seviyelerine neden olabilir. Step Motor Konusu Mermak Cnc den ALINTIDIR
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst