Step Motor Sürücüsü için Mosfet

hakan3434

Üye
Katılım
27 Şub 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar;

bir proje için pic ile bir devre tasarlamayı düşünüyorum. fakat çıkışlarda röle yerine hcpl2631 optocoupler ve bdx53 transistör tetiklemeyi düşünüyordum ki step motor sürücünü için de tlp250 tarzı hızlı bir mosfet driver olması gerektiği kaantine vardım. bu yüzden tüm çıkışları tlp250 ile p channel bir mosfet kullanıp 4 çıkışı motor sürücüsüne diğerlerinide kontaktörleri sürmek için kullanmak istiyorum.tüm devre +24 volt pnp olarak çalışacak. bu konuda tecrübe ve önerilerinizi öğrenebilirmiyim? veya hatalı olduğum yerler varmı? ne tür sorun yaşayabilirim?
 
öncelikle neden tlp250 kullanmayı düşündünüz ztn mosfetler bildiğiniz üzere yeteri kadr hızlıdır picle mosfetleri sürebilirsiniz..ayrıca baska çıkışlarda hcpl2631 kullanıp transistör süreceğinizi ifade etmişsiniz bu transistörlerdende kontaktörmü sürmeyi düşünüyorsunuz...
 
picle mosfet sürmek için iç direnci küçük mosfet seçmek gerekir ve mosfetin tetikleme gerilimi 5 volt olmalıdır.yani lojik girişli mos seçilmeli her mos picle sürülmez.tlp ile sürmek uygundur.tlp nin datasheetine bakarsanız göreceksiniz.
 
tmm tlp yi biliorm fakat ben bütün mosfetleri kastetmedim neyse süreceği step e göre pice uygun mosu seçerse tlpye ihtiyacı olmayacağı için söylemek istemiştim..
 
tlp yi seçmemin 2 nedeni var 1- aynı zamanda optocoupler olması pic e geri dönüş vs gibi tehlikelerden koruma 2- hızı 150khz kadar pwm sürelebiliyor. işte yukarıda dedim ya hcpl den vazgeçip tlp250 yada ir2101 mosfet sürücüleri kullanıp hem puls için pwm hemde kontaktör çektirmeyi planlıyorum
 
bide zannedersem tam anlatamadım. step motoru direk sürmeyeceğim. zaten step motorları süren driverlar var. sadece pwm ile puls üreteceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst