stajer ögrenci ücreti nedir?

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Merhaba, EML stajer ögrenciye verilmesi gereken ücret nedir?Kanunen belirlenen bir ücret varmıdır.?Varsa ne kadar.Yoksa ortalama ne kadar vermeliyiz.Haftada 3 gun geliniyor.Bu konuda bilginiz nedir?
Kolay gelsin.
 
benim bildiğim en son bize gelen stajyerlere sigorta + asgari ücret vermek zorunda kaldığımızı. bu da yeni çıkan kanun yüzündenmiş. detayları bilemiyorum ama.
 
benim zamanımda (10yıl önce) asgari ücretin 1/3'i kadar maaş alıyorduk.
 
2009-2010 eğitim yılında 16 yaşından büyükler için 207,90 TL, 16 yaş altı için ise 176,85 TL stajyer ücretleri söz konusudur. Haftada 3 gün işletmeye 2 gün ders için okula giderler.
Sigortaları ise tamamen okul tarafından karşılanır. Çocuklarımız bir hevesle okulda göremediklerini iş yerinde öğrenmek için işletmelere gidiyorlar, hatta okula devamsızlık yaparken işletmeye sürekli gidiyorlar. Bu öğrenciler geleceğin iş gücü olarak değerlendirmek lazım dolayısıyla öğrencilerimize destek olalım, ücretlerini ödeyelim ki mesleklerine dört elle sarılsınlar. Unutmayalım bu aldıkları ücretlerle ailesine maddi yardımda bulunan öğrencilerimiz var.
kolay gelsin...
 
Benim bahsettiğim stajyer üniversite öğrencisiydi belirtmekte fayda var. ondan tam asgari ücret vermiş olabilirz.
 
Son düzenleme:
Asgari ücretin üçte biri.
 
Üniversite öğrencisine vermek mecburi değil. Ücret vermek iş yerine kalmış ama EML stajyerlerine asgari ücretin 1/3 ü olarak biliyorum. Yönetmelikte bir değişiklik olduysa bilemiyorum o konuda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa bizde sizin sayenizde öğrenmiş oluruz...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst