Kömürsüz dc motor/sürücü dalga şekli

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
571
Puanları
56
Merhaba, herkese kolay gelsin. 3 fazlı kömürsüz dc motorlar için sinüs ve kare dalga olarak iki farklı sürücü tipi bulunuyor. Bunların farkları nelerdir hangi dalga şekli daha verimlidir ve neden tercih edilmelidir her ikisininde avantaj-dezavantajı nelerdir bu konuda genel bir bilgiye ihtiyacım var. Bilgilerinizi esirgemeyip benide aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fırçasız DC Motorun Sinüs Dalga Kontrolü
Kontrol teknolojisinin gelişmesi ve toplum tarafından enerji tasarrufu gereksiniminin iyileştirilmesi ile yeni ve verimli bir motor olarak fırçasız DC motor yaygın olarak uygulanmaktadır. Geleneksel fırçasız DC motor, kontrol edilmesi basit ve gerçekleştirilmesi kolay olan kare dalga kontrol araçlarını benimser. Bununla birlikte, tork titreşimi, komütasyon gürültüsü vb. sorunları vardır, bu nedenle gürültü gereksinimleri olan uygulama alanlarında belirli bir sınırlamaya sahiptir. Bu uygulamalar için sinüs dalgası kontrolü bu sorunu çözebilir.

Fırçasız DC motorun sinüs dalgası kontrolü, motor sargısının sinüs dalgasının genliğini ve fazını kontrol ederek motor torkunu kontrol etme amacını gerçekleştirmek için motor sargısına belirli bir voltaj uygulayarak sinüs dalgası akımı ürettiği anlamına gelir. akım. Geleneksel kare dalga kontrolü ile karşılaştırıldığında, motor sürekli değişen ve faz değişim akımı mutasyonu olmayan sinüs dalga akımına sahiptir, bu nedenle motor oldukça düşük çalışma gürültüsüne sahiptir.

Kontrolün karmaşıklık derecesine bağlı olarak, fırçasız DC motorun sinüs dalgası kontrolü şu şekilde ayrılabilir: basit sinüs dalgası kontrolü ve karmaşık tek dalga kontrolü.

Basit sinüs dalgası kontrolü
Motor sargısına belirli bir voltaj uygulanarak motorun faz voltajının sinüs dalgası olmasını sağlar. Motor sargısı endüktif yük olduğundan, motorun faz akımı da sinüs dalgasıdır. Akımın fazı ve genliği, motor faz voltajının genliği ve fazı kontrol edilerek kontrol edilir. Gerilim döngü kontrolüdür ve basit bir gerçekleştirmeye sahiptir.

Basit sinüs dalgası kontrolü, sinüs faz voltajının genliğini ve fazını kontrol ederek motor akımını kontrol etme amacını gerçekleştirmek anlamına gelir. Genel olarak, motor uç hattı, sargının iki ucuna sinüs fazı voltajına sahip olmak için belirli bir formdaki voltaj ile uygulanır. Ortak üretim araçları şunları içerir: Sinüs PWM ve tür vektörü PWM. PWM basit bir ilkeye ve kolay gerçekleştirmeye sahip olduğundan, genellikle basit sinüs dalgası kontrolünde PWM oluşturma aracı olarak kullanılır.

Karmaşık sinüs dalgası kontrolü
Basit sinüs dalgası kontrolünden farklı olarak, karmaşık sinüs dalgası kontrolünün amacı, motorun faz akımı ve faz ve genliği kontrol ederek motoru kontrol etme amacını gerçekleştirmek için akım döngüsünün oluşturulmasıdır. faz akımı. Motorun faz akımı sinüs sinyali olduğundan, oldukça karmaşık olan akımın ayrıştırma işleminin yapılması gerekir. Yaygın olanları, alan yönelimli kontrol (FOC) ve doğrudan tork kontrolü (DTC) ve benzerlerini içerir.

1622926284895.png

yatay eksen güç dikey eksen tork. x işareti sinüs. o işareti kare dalga.
sinüs biraz daha iyi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,574
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst