soru [kuyu panosu]

Selammun aleykum,

Arkadaşlar, kuyu suyu ve Baraj sularının mineral bakımından eksik ve iletkenliğinin az olması, ve

hacminin bir bardak su' ya nazaran daha fazla olması hasebi ile böyle bir durum olması normaldir.

Şaşılacak bir şey yok. Su yavaş yavaş çekildikten sonra panodan duman ( Buhar ve duman çıkar )

çıkması normaldir.

Çünkü su' yun hacmi azalmış dolayısı ile iletkenlik eski hacmine

nazaran biraz daha artmış hale gelmiştir.

Bu tür olaylar normale Kuyu, Fabrika Su depoları Deri Sanayii depoları gibi su ile

haşır neşir olan yerlerde olması normaldir.,

İyi çalışmalar, Hayırlı işler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba
Sanırım panodan ilk aşamada çıkan buhardı ve sanırım bu suyun azalması esnasında suya temas eden iletkenler onu okadar ısıttıki kontaktörlerin plastik mals-zemesi örneğin bobindeki zarar gördü ve bunun üzerinede ikinci olarak gerçek duman çıktı çünkü kısa devre işte o anda oluştu. Fakat enerjiyi kesip müdehale ettiğini söylüyorsun . bu durumda şu olmuş olabilir kondaktörler çok ısındı fakat su onlar için bir soğutma sağladı bu ortadan kalkıncada bobin yalıtkanları ısıya dayanamadı ve bir duman çıkıverdi. Bir daha bunu yaşarsan enerjiyi kestikten sonra bir saat kadar bekle ve boşaltmaya öyle başla eğer bu tez doğru ise sadece kurutman yeterli olacaktır. kuyu suyuna bir iletkenlik testi yap. direncini normal musluk suyu ile karşılaştır farklı ise bu tezlerden biri geçerli fakat aynı ise at çöpe tezleri.
 
mesut arkadaşın söyledikleri doğru,ekmek fırınlarında mayalanma süresini kısaltmak amacıyla kullanılan bir kabin var,ekmek arabası buraya sokuluyor ve ekmek hamurlarına buhar veriliyor peki bu buhar nasıl veriliyor derseniz;imalatçı amcalar içinde su olan bir kabın içerisine 3 adet elektrodu sallamışlar 3 fazı veriyorlar,bir akım sensörü de sıcaklık ile ilgili (dolaylı olarak)geri besleme yapıyor.rezistans kullanılmıyor,
soycul'un başına gelen de bu bence.
 
arkadaş böyle birşey olamaz ya yanlış anlatıyon yada kulaktan duyma . panoyo bırak su dolmasını su gelse dahi gözle ğörülür bişeyler olur atık siğorta gibi v.s
 
Arkadaşın söylediğine yalan gözüyle bakmayın. Çatal kaşık kullanarak su ısıtan yok mu hiç içinizde. sudaki minaraller, suyun hacmi, kabloların uzunluğu, kesiti, temas yüzeyi, temas mesafesi, sigortanın akımı ...... faktörler bu iş için etkin rol oynar.
Muhtemelen su ısınmaya belkide kaynamaya başlamıştı saygılar ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst