Sonradan Bir Kahramanı Daha İyi Tanımak

hamdisuat

Üye
Katılım
26 Eyl 2011
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
66
Tarihte ayrıntılar vardır, aslında tarih de bu ayrıntılardır, yoksa sayısal rakamları ezberlemek değil. İyi incelenir ise tarih gerçekten bu güne ve geleceğe ışık tutar, içinde bulunduğumuz şartları daha iyi anlamamızı sağlar. Bu güne kadar,
(45-50 senedir) bilmediğim bu ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedim.
ATA’nın Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e nakli. (Anlatan: Celal BAYAR)

“ Cumhurbaşkanı olduğumda defterimde ilk sırada yer alan not Anıtkabir idi. Aziz Ata’nın Etnografya Müzesi’de, bir tahta masanın üzerinde yattığını düşünmek benim için dayanılmaz bir sızı idi.” (1953 yılında Anıtkabir hazır olur. Yani 15 senedir Aziz Atatürk Etnografya Müzesi’nde yatmaktadır.)


“Eğer Cumhurbaşkanı olmanın bir faniye kazandırdığı şereften ayrı bir değeri ve hazzı var ise, o da benim için sevgili Atatürk’ü Anıtkabir’deki ebedi medfenine (mezarına) tevdi ettiğim tarihi günü yaşamış olmaktır.”

“O gün gözyaşları, insanların yüzlerini bir kere daha yıkadı. Yürekler paslanmaz Ata sevgisi ile bir kez daha doldu.

Gözyaşlarımı tutamadığım bir konuşma yaptığımı hatırlıyorum. Onu Duya, duya, seve, söyledim, söyledim. Ve sonra, sözlerimi şöyle bitirdim”

“Şimdi seni, kurtardığın vatanın her köşesinden getirilmiş topraklara veriyoruz. Bil ki, hakiki yerin, daima inandığın ve bağlandığın Türk Milletinin minnet dolu sinesidir. Nur içinde yat.”

(Celal BAYAR, özetle düzenli ordunun kurulması ve halkın savaşa katılmasından önce dağlarda çete savaşları ile mücadele etmiş, daha sonra Ata’nın görev vermesi ile İş Bankası’nı kurmuş, yine Ata ölmeden önce onu Başbakan yapmıştır. Daha sonra İsmet İNÖNÜ kendisinden muhalefet partisini kurma görevini üstlenmesini isteyecekti. Başta Ata olmak üzere, kendisini ve tüm diğer kahramanları, rahmet ve saygı ile anıyorum)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,713
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst