SolidWorks Kalip Tasarim Çözümleri - SplitWorks, MoldWorks, ElectrodeWorks

sprman

Üye
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhabalar,

Altın ortaklı çözümler bilindiği üzere, SolidWorks'ün bazı noktalardaki eksiklerini gidermek için geliştirilen en üst seviye ürünlerdir. R&B de SolidWorks'ü Plastik enjeksiyon kalıpçılığında tamamlayıcı ürünlerle desteklemektedir. R&B'nin 3 adet modulu vardır.

Bunlardan ilki SplitWorks. SplitWorks, SolidWorks içerisinde hızlı ve kolay bir şekilde erkek ve dişi çekirdekleri, tasarlanan üründen parametrik bir şekilde oluşturmanızı sağlar. Parça üzerinde yapılan değişiklikler, SplitWorks tarafından otomatik olarak çekirdeklere de yansıtılmaktadır. SplitWorks ile üzerinde çalışılacak parça SolidWorks içerisinde tasarlanmış olabileceği gibi SolidWorks tarafından okunabilen herhangi bir formatta (ör:iges) da olabilir. Iges dosyalar üzerinde bile yapılan değişiklikler SplitWorks içerisine yansıtılabilmektedir. SplitWorks’ün SolidWorks’ün kendi kalıp çekirdeklerini oluşturma fonksiyonlarına göre, özellikleri ve performansı karşılaştırılamayacak kadar fazladır. SolidWorks kalıp ayırma fonksiyonları sadece çok kolay düz parçalarda kullanılabilmekte, diğer kompleks parçalarda ise çok zorlanmakta ve yetersiz kalmaktadır.

Diğer ürün ise MoldWorks. MoldWorks’ün , kalıbınızın ve ilişkili elemanların görüntüsünü dinamik olarak ilk aşamada sunması tasarım sürenizin kısalmasınında size yardımcı olur. MoldWorks’ün tamamen parametrik özelliği sayesinde, parçanızdaki değişiklikleri kalıbınıza aktarmak çok hızlı ve kolay olacaktır. Kullanıcı, kalıp içerisinde kullanılan bütün parçalar üzerinde zorlanmadan değişiklik yapabilir. MoldWorks’ün akıllı özelliği sayesinde herhangi bir parça üzerindeki değişiklik bütün kalıbı etkileyecek şekilde düzenlenir. Bu özellik, kalıp üzerinde saatler alacak yeniden düzenleme işlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Tasarım sürenizi daha da kısaltabilmek için, MoldWorks, 2D çizimlerinizi ölçüleriyle beraber otomatik olarak oluşturur. 2D çizimleri oluştururken de parametrikliği sağlamaya devam eder.
Sahip olduğu 15’in üzerindeki Ticari Parça Kütüphanesi ( DME, Hasco, National, Progressive, Futuba, etc.), MoldWorks’ün diğer benzer ürünlere göre ne kadar fazla özelliğe sahip olduğunu ifade etmektedir. Tüm bunlara ek olarak, kendi özel kalıp elemanlarınızı da MoldWorks içerisinde tanımlayabilir ve MoldWorks kabiliyetlerinden yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Son ürün de ElectrodeWorks. ElectrodeWorks, EDM elektrot oluşturulmasında, yönetiminde, dökümantasyonunda ve üretiminde karşılaşabileceğiniz bütün ihtiyaçları otomasyona dökmektedir. SolidWorks içine tam olarak entegre edilmiş bir çözüm olan ElectrodeWorks, elektrot tasarım ve üretim proseslerinde size hız ve kolaylık sağlayacaktır. Elektrotlarınızı, adım adım, kolay bir kullanıcı arayüzüyle tasarlayacaksınız. Elektrot üretimi ve EDM pozisyonlama çizimleri ve imalat dosyalarınız otomatik olarak oluşturulacaktır.

Tamamen Türkçe arayüz ile sunulan R&B Ürünlerinin SolidWorks içerisine muhteşem entegrasyonu sayesinde, parametrik uyum içerisinde tasarım yapmanız sağlanacaktır.

Ürünler hakkında detaylı bilgilere, deneme sürüm taleplerine ve Türkçe eğitim dökümanlarına MechSoft Mekanik ve Yazılım Çözümleri Mekanik bölümünde bulunan forum üzerinden ulaşabilirsiniz.

R&B Ürünleri Destek
MechSoft Mekanik ve Bilişim Çözümleri

Çetin Emeç Bulvarı No:41/11 Çankaya ANKARA
Tel: 0.312.482 59 49 Faks: 0.312.482 54 39
Web: MechSoft Mekanik ve Yazılım Çözümleri
E-Posta: [email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst