solid state rölede kapalı kontak varmıdır

sayın klhan,ssr nin giriş ya da çıkışından enerjisini alacağınız besleme ile röleyi besleyebilir,onunla da 25 amper kontakları olan bir kontaktörü sürebilirsiniz.Aslında madem bu kadar röle-kontaktör kullanacaksınız,direkt olarak kontaktör de kullanılabilir bence,SSR şart değilse.
 
neden bulma ümidiniz kalmadı ki?
125 amperlik ssr var.
çıkışı ile aynı zamanda bir kontaktör sürüp onun kontağını yardımcı kontak olarak kullanacaksınız.Fakat şu da var ki SSR kontaktörden hızlıdır.Fren açmasında gecikme yaşayabilirsiniz.Bu da sanırım sorun çıkarır.Bu durumda paralel olarak bir ya da kaç tane kontak varsa o kadar SSR kullanabilirsiniz.
 
arkadaşlar beni yanlış anladınız herhalde ben yardımcı kontaktan bahsetmiyorum normalde kapalı olduğu zaman da üzerindeb akım geçecek ve sistemde kontaktör kullanmak istemiyorum kontaklar zaman la deforme oluyor arızaya sebep oluyor. Kısacası koymayı düşündüğüm ssr nin yanında herhangi bir kontaktör de istemiyorum

benim öğrenmek istediğim ssr rölelerde üzerinden bahsettiğim akımları kaldıracak normalde kapalı ayak varmıydı

biraz araştırarak olmadığını öğrendim o yüzden konuyu fazla uzatmak istemiyorum
 
ssr lerde kapalı kontak yoktur ama tersleyici ürünler vardır muhtemelen bu tersleyici invert kontaklar işe yarar
 
solid state röleleri güç devreleri için yapılmış özel rölelerdir yardımcı kontakları yoktur.onun için bu iş için kullanamazsın.kontakların fazla akım çekiyorsa kontaktöre paralel bir kontaktör bağlayabilir ve ana kontaklarını kullanabilirsin diye düşünüyorum.
 
röle kulalnacan olacak bitecek .ister kumandayaistersen güç uçlarına bağla
 
slm, şöyle bir devre tasarladım
özellikle aynen bu iş için
çalışmama durumu olabilir mi?


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
T.Mekanik LC1 D 40008 yerine paralel olarak Federal 4011 bağlayıp motor güç bağlantısının kontaklarını bu kontaktör üzerinden geçirirseniz LC1 D4008 almak derdinden kurtulursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst