Solar Besleme ve İki Powerbank Arasında Kesintisiz Geçiş ?

halat

Üye
Katılım
14 Eki 2010
Mesajlar
74
Puanları
1
Merhaba,
Halihazırda 5V 2A değerlerinde adaptör ile beslediğim bir Raspberry Pi var. Bu cihazı 10W lık bir solar panel aracılığıyla beslemeyi planlıyorum. Sistemin hiçbir şekilde enerjisiz kalmaması gerekiyor. Bu amaçla iki adet powerbank kullanacağım. Sorum burada başlıyor.

Yapmak istediğim şey; sistemi besleyen power bankin enerjisi bittiğinde beslemenin otomatik olarak diğer powerbankten sağlanması. Bu geçiş esnasında raspberry nin beslemesinde herhangi bir kesinti yaşamamalıyım (bu önemli) ki cihaz kapanmasın ve ikinci powerbank üzerinden beslenmeye devam etsin. Şarjı biten ve devreden çıkan powerbank de bu esnada otomatik olarak şarj olmalı. Döngü bu şekilde biten powerbank ın yerine diğerinin devreye alınması ve bitenin de solar panel vasıtasıyla şarj edilmesi şeklinde devam etmeli.

Powerbankların solar panelle şarj edilmesi kısımları ile ilgili sorun yok. Biten powerbank ın algılanması ve diğerine geçilmesini (changeover) nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bunun için hazır devreler var mıdır? Ya da bu şekilde değilde başka türlü yapabilirsin diyebiliyorsanız o da olur :) Sistemin solar ile beslenmesi ve kesintisiz olması önemli, çünkü çalışacağı yerde Şebeke enerjisi olmayacak. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst