Soğuklarla aranız nasıl? bu benim için son konu...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paskomya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gps balık bulucu nasıl şeytani bir zekanın ürünündür böyle, çalışma mantığı nedir acaba
gps bildiğin gps, konum belirlemek için kullanılıyor. yön bilgisi az olanlar için garantili rota çizebiliyorsun veya belli bir noktaya (avlak/mera) gidebiliyorsun. deniz üzerinde karayolu gibi yollar yoktur ama gemi rptaları vardır, yasak bölgeler vardır, sığlıklar/kayalıklar vardır. bunun yanında sanal çapa var. avlak noktasında demir atmadan durmak için. balık bulucu bir çeşit sonar, radar denizin dibine kadar aralıkta olan canlıları ekranda gösterir. avlağa gidersin. balık bulucudan aşağıya bakarsın (ekranda) balık var yok görürsün. eskiden sadece iskandil dediğimiz sonar vardı sadece derinliği ve taşlık dibi gösterirdi. birde büyük balıkçı gemileri için uydu radarı var. büyük balık sürülerinin yerini uydudan kuş bakışı görebiliyorsun.

bu arada araçlar/arabalar için olan navigasyonun denizcilik için olan farklı versiyonu var.

Son düzenleme:
gps balık bulucu nasıl şeytani bir zekanın ürünündür böyle, çalışma mantığı nedir acaba
Fish finder, cihaz özelliklerine göre suyun ısısı, derinlik metrajı, dip kum mu, Kaya mi, yakınlardaki balık sayısı, balıkların iriliği gibi değerleri ekranda gösterir.
Daha çok ticari avcılık yapanların işine yarar. Amatör balıkçılikta dip akıntıları, meraya hakim olmama vs.. gibi nedenlerle ben başarılı olamadım o cihazlarla.. 😀

Fish finder, cihaz özelliklerine göre suyun ısısı, derinlik metrajı, dip kim mu, Kaya mi, yakınlardaki balık sayısı, balıkların iriliği gibi değerleri ekranda gösterir.
Daha çok ticari avcılık yapanların işine yarar. Amatör balıkçılikta dip akıntıları, meraya hakim olmama vs.. gibi nedenlerle ben başarılı olamadım o cihazlarla.. 😀
temuda amatör balıkçılar için olan modeller var. denenebilir. alçaksuda işe yarar diye düşünüyorum 30 metreye kadar.

temuda amatör balıkçılar için olan modeller var. denenebilir. alçaksuda işe yarar diye düşünüyorum 30 metreye kadar.
Cihazin çok özellikli olanlarını kullandım üstadım. Amerika'dan getirdik bı tanesini mesala. Sorun cihazda değil. Merayi ve özelliklerini bilmeden cihaz bize yaramıyor. Örneğin altımızda 45 metrede balıklar görünüyor. Her bilgi mevcut. Ama öyle bir akıntı varki misina yüzlerce metre gidiyor. Yani balık altta yem Allah bilir nerede
😀

profesyonel yerel balıkçılar akıntıları bilirler, ona göre avlanırlar. akıntıların bazen saati/zamanı vardır. bazende çift akıntılar vardır. üstte sıcak altta soğuk su akıntıları vardır. bilmek lazım. yani biraz zor iş. bir de akıntıya göre takım kullanmak lazım.
yanlız dalarken soğuk su akıntısına girmek hiç güzel olmuyor.

profesyonel yerel balıkçılar akıntıları bilirler, ona göre avlanırlar. akıntıların bazen saati/zamanı vardır. bazende çift akıntılar vardır. üstte sıcak altta soğuk su akıntıları vardır. bilmek lazım. yani biraz zor iş. bir de akıntıya göre takım kullanmak lazım.
yanlız dalarken soğuk su akıntısına girmek hiç güzel olmuyor.
Aynen öyle.. O nedenle tekne ile av olayını bıraktım. Kıyıdan at-çek tarzına döndüm.. İyi ki dönmüşum.. Tabiri caizse levregin, liçanın, lüfer ve kofananin içinden geçiyorum. 🙂
Ben Scuba-Diving yapıyorum üstadım. Kışın asla dalmam.. Soğuk oluyor, dalış elbisesi gitmeyi sevmiyorum. Yazın yaparım dalışı, o da tişört, mayo şort üzerine BC yelegi, tüp, ağırlık ve maske, bıçak... Yazın da sevmem shorty vs giymeyi . Turist dalışı benimki. 😀

Soğuklar ile aram hiç iyi değil sinir bozucu tarafı sıcaklarla da aram iyi değil. Her kış uff çok soğuk, her yaz off bu ne sıcak Allah affetsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,423
Kullanıcılar
459,419
Son üye
tasarimcitonton

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri