Smps ten nasıl sabit akım alabilirim

uninvited

Üye
bir telden kısa süreli akım geçireceğim direnci düşük olduğu için smps korumaya geçiyor nasıl önleyebilirim bu durumu.

güzel insan, ilk akla gelen daha büyük bir smps, ikincisi ise nereden, ne kadar, kaç volt geçtiğini söylerseniz çözüm daha kolay olabilir belki bir kondanstör bile sorunu çözebilir.

bir telden kısa süreli akım geçireceğim direnci düşük olduğu için smps korumaya geçiyor nasıl önleyebilirim bu durumu.
Kaç volt üzerinden kaç amper geçecek. Bilgi verirseniz fikir veririz. Ama seri direnç bağlamadan bu işi yapmanız mümkün değil.

güzel insan, ilk akla gelen daha büyük bir smps, ikincisi ise nereden, ne kadar, kaç volt geçtiğini söylerseniz çözüm daha kolay olabilir belki bir kondanstör bile sorunu çözebilir.
daha büyük smps de denedim tabi
şimdi şöyle anlatayım
tele seri direnç bağlayarak çözüm tabiki mümkün ama direncin ısınma problemi var
mesala 21ca olduğunu iddia eden bir smps te 1 ohmluk dirençle oluyor ama yaklaşık çekilen akım 5.5a olduğu için 11w lık direnç cok ısınıyor belki daha büyük watlı yada paralel bağlı bir kaç direnç olabilir.

Kaç volt üzerinden kaç amper geçecek. Bilgi verirseniz fikir veririz. Ama seri direnç bağlamadan bu işi yapmanız mümkün değil.
seri direnç denedim 5.5 a akım çekiyor 1 ohm la

12v 21 a smps le deniyorum bazen korumaya geçiyor çoğu zamanda istediğim şekilde çalışıyor sadece direnç te ısı problemi oluyor o yüzden direnç kullanmadan yapmak istiyorum
Xl4016 ile de denedim ama daha basit ve maliyeti düşük olması için sadece smps le halletmeye çalışıyorum.

Transformatör kullanın smps bu iş için uygun değil. Yada yeniden bu işe uygun bir tasarım yapın.
smps neden uygun değil sizce.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…