Smps şerid lef trafosu

refleks44

Üye
Resimdeki şerit led trafosunun akımı 16.5 amper ben bunu 5 amper ile sınırlandırmak istiyorum. Hangi parçayı değiştirmem lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_0547.webp
    236.2 KB · Görüntüleme: 13
Sorunuz anlaşılmıyor, buna bağlayacağınız alıcının akımı neyse o kadar akım çeker; atıyorum 5metre şeritlled bağladınız 7Amper çeker, aynı şerit ledden 3 metre bağladınız 4A akım çeker. Yine aynı şerit ledden 15metre bağladınız o zamanda 21 A çeker ve bu adaptör gerekli akımı karşılayamaz yanar/bozulur.
Kısaca her zaman 2-3 katı kuralı vardır , sayın @paskomya ustam daha uygun size cevaplar.

Amacım akü şarj aleti yapmak potansiyometreyi söküp çok turlu potans taktım. Çıkıştaki direnci söküp voltajını yükselttim ama akımını 5 amper ile sınırlandırmam lazım

Amacım akü şarj aleti yapmak potansiyometreyi söküp çok turlu potans taktım. Çıkıştaki direnci söküp voltajını yükselttim ama akımını 5 amper ile sınırlandırmam lazım
güzel insan, amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok değil mi? böyle bir amca alacaksın bütün dertlerinden kurtulacaksın.
https://www.robo90.com/lm2596-lm2577-voltaj-yukseltici-dusurucu-regulator-akim-ayarli

veya kafana basan türevlerini siz arayınız. ben ilk bulduğumun linkini verdim.

Kartın arkasını da görelim.

Bu tür smps lerde akım sınırlama nasıl çalışır kontrolcüye bakmak lazım.

Akım sınırlama algılama var ise nasıl çalıştığını öğrenmemiz lazım. Eğer akım aşılırsa çıkışı açıp kapatan sistem olabilir.

En güzeli çıkışa @paskomya üstadımın da dediği gibi bir modül takmak daha sağlıklı olur kanısındayım.

Eğer aküyü 2 amper ile şarj etmek sizin için uygun ise https://www.robotronik.com.tr/lm2596-lityum-batarya-sarj-modulu-step-down-a0246 bu üründen bağlayın voltaj girişi olarak çıkıştan minimum 5 volt yüksek bağlamak gerekir. Modül aslında 3 amper ama 2 yi geçmenizi önermem. 4.74 amper notebook adaptörleriyle kullanabilirsin 19-20 volt olurlar genelde 14.4 volt u geçme 12volt akü için eğer sürekli şarj da kalacaksa 13.60 ı geçme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…