Sorunuz anlaşılmıyor, buna bağlayacağınız alıcının akımı neyse o kadar akım çeker; atıyorum 5metre şeritlled bağladınız 7Amper çeker, aynı şerit ledden 3 metre bağladınız 4A akım çeker. Yine aynı şerit ledden 15metre bağladınız o zamanda 21 A çeker ve bu adaptör gerekli akımı karşılayamaz yanar/bozulur.
Kısaca her zaman 2-3 katı kuralı vardır , sayın @paskomya ustam daha uygun size cevaplar.
Amacım akü şarj aleti yapmak potansiyometreyi söküp çok turlu potans taktım. Çıkıştaki direnci söküp voltajını yükselttim ama akımını 5 amper ile sınırlandırmam lazım
Amacım akü şarj aleti yapmak potansiyometreyi söküp çok turlu potans taktım. Çıkıştaki direnci söküp voltajını yükselttim ama akımını 5 amper ile sınırlandırmam lazım
Eğer aküyü 2 amper ile şarj etmek sizin için uygun ise https://www.robotronik.com.tr/lm2596-lityum-batarya-sarj-modulu-step-down-a0246 bu üründen bağlayın voltaj girişi olarak çıkıştan minimum 5 volt yüksek bağlamak gerekir. Modül aslında 3 amper ama 2 yi geçmenizi önermem. 4.74 amper notebook adaptörleriyle kullanabilirsin 19-20 volt olurlar genelde 14.4 volt u geçme 12volt akü için eğer sürekli şarj da kalacaksa 13.60 ı geçme