siz hangi marka sensörü tercih edrsiniz

ben şahsen lauze yi tercih ediyorum.sıck de dünyaca ünlü bir marka ve her zaman bulunabilecek bir ürün olmasına rağmen tercihim yinede lauze..
 
SICK kötü bir marka değil. Dünyada kendini kanıtlamış bir firma.

Yanlız herşeyin kalitelisini kullanmak isteyenler için yeterli bir firma değil.
Evinize herşeyi ARÇELİK almak gibi bişey. Arçelik'de SICK'de iyi bir marka...
Belki çamaşır makinasını Arçelik alırız ama TV yada uydu alıcı Arçelik almayız.
Cep telenomuzu Arçelik almayız.
Halbuki amaç olarak baktığımız zaman hepsi işimizi görür ama istediğimiz performansı vermez.
Bunu demek istedim. Arçelik'de çoğu firmayı satın aldı...Ama bazı ürünleri çok iyi, bazıları sıradan...

Eğer amacınız sadece iş görmekse tek bir markaya bağımlı kalmanızı öneririm.

Eğer uygulamanız için profosyenel çözümler isterseniz araştırın en iyisini bulun bence...
 
tek bir marka ile çalışmak kesinlikle avantajdır ama unutmamak lazımki aldığımnız firma sizin standartınızda üretim yapmak durumunda çünkü orası sizin siz ne derseniz o olur.tabi optik sensör de dünyada 1. olan bir firmada kesinlikle adına leke sürdürmek istemez ve yaptığı ürünü en kaliteli şekilde yapmaya çalışır.

Bizim şirketin girişinde olan ve 1967 yapımı, bugümkü şartları sağlayan ve halen çalışan güvenlik bariyeri gibi.yani 40 sene benim yaşımın 1,5 katı :)
 
Şirketin girişine koyarsan 100 senede çalışır...
500 ton Presin üzerine takın öyle deneyin bence ;)
 
ŞirketiE geleli ! sene oldu geri kaln seneyi hesaplarsak 100-1 99 sene eder :)

Zaten patenti SICKTE yani Işık bariyeri, güvenlik bariyeri VS. zten sick in koymuş olduğu icat ettiği ürün.Dolasıyla SICK ne derse herkeste onu diyor dimi ? :)bariyervs.
 
Türkiyede onlarca marka sensör var, bir çok kişinin kullandığı, tüm dünyanın kullandığını zannettiği üründe çok.Elle tutulur markaları 10 tane sayarsak, ve bunların dünyadaki pazarlarına bakarsak birçoğunun dünya sıralamasında ilk 10 da bazılarının adının olmadığını görürsünüz.Türkiyede çok kullanıldığı idda edilen ürünlerin bir çoğu dünyada alt sıralarda.2007 senesindeyiz rakamlar açık, belli dünyanın tercih ettiği sensörlerde belli bunları ilk 10 a koyarsak avrupa-japon çekişmesi olduğu görülür.

nerdeyse tüm firmaların yıllık ciroları ve çalışan sayıları sayfalarında var, çok isteyen ordan bulabilir.



Sick e gelirsek tüm dünyanın kabul etmiş olduğu fotosel e fotosel ismini veren, 1951 de kontrast fotoseli yapan, güvenlik bariyerine bariyer adını takan, ilk çevre ışıklarından etkilenmeyen fotoseli 1965 te yapan, 1989 da lazerli mesafe ölçümü yapabilen, 1976 da ilk alan tarayıcı yapan ( güvenlik için)ve patentini alan, 2005 te İLK endüstriyel güvenlik kamerasını yapan bir firma olduğu görülür.

burda çok fazla lafa gerek yok 100 çeşit fotosel varsa 100 çeşitte kullanıcı var.Seçim tamamen kullanıcınındır, herşey ortada, kimin işine ne geliyorsa hangisi işini çözüyorsa onu tercih eder.

SAYGILARIMLA.....
 
Endress+Hauser firmasıda turkiyede genelde analiz cihazları ile ön pilanda olmasına karşın ultra sonik seviye ölcerleri ve basınc transmiterleri kullanıcıların işini cok kolaylaştırmakta ama dez avantajı fiyatı yüksek
 
Bende aşağı yukarı aynı şeyleri söyleyeceğim. Balluf kullanıyorum ve gerçekten kaliteli. ben başka konulardan bahsedeyim. kullandığınız sensörlerin konnektörlü olması arıza veya kırılma durumunda değişmesi için çok pratik. ayrıca kesinlikle sensörlerin üzerine koruma kaidesi mutlaka yapılmalı. çok basit dış darbelerden kırılabiliyor. optik sensörler tozdan etkileniyor üzerinde toz biriktiğinde sürekli çıkış verir veya çıkışı keser. Ayrıca optik sensörün algılama alanına yanlışlıkla el kol veya beden girerse sistem otomatikte ise istenmeyen kazalare neden olabilir. bu yüzden mümkün olduğunca endüktif sensör kullanmanızı tavsiye ederim..
 
Sız Hangı Marka Sensor Secersınız? Prosesteki Duruma Gore Sensor Secimi Farklilasir.oncelikle Turk Mali Isimizi Goruyorsa Onu Kullanmaliyiz.bu Olayi Soyle Anlatayim 2 Kisilik Bi Ailen Var Sen 6 Kisilik Aileye Gore Buzdolabi Aliyosun.niye ? Sacma Degil Mi .eger Sana 3 Mm Den Algilayacak Enduktif Sivic Yetiyosa Onu Alirsin 6 Mm Ne Gerek Var.proseste Sensorun Yaptigi Isin Kritik Olmasina Gore Sensorde Kalite Orani Artmalidir.sadece Bu Onemli.
 
türk malı ürünlerin  algılamadaki hızlılıgının yeteri seviyede olmadıgı kanaitindeyim ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,805
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst