SINUMERIK 840D cnc modülüne bağlanamıyorum

Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
98
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;
Siemens Sinumerik 840d cnc modülünde bilindiği üzere entegre olarak s7-300 cpu bulunmaktadır. Bu modülün aynı plc de olduğu gibi MPI ve DP bağlantıları bulunmaktadır. Benim elimde USB Adepter dediğimiz kablo mevcut fakat ben bu kablo ile cihaza bağlanamıyorum. Normalde herhangibir CPU ya kabloyu taktığımda PC Adapterin üzerindeki MPI ve Power ledleri yanıyor 840d ye taktığımda ise bu ledeler yanmıyor ve bağlanmıyor. Konu oldukça acil ve önemli yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Kullanılan kablo kesinlikle sağlam başka bir CPU da denedim...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
840D ye bağlanabilmek için;
1- SIMATIC Manager programı
2- Bağlantı için Simatic net profibus CP5512 kartını
3- Simatic net HW Adapter CP5511\CP5512 kablosunu kullanman gerekli.
4- Ayrıca bağlantıyı kurmadan önce 840D üzerindende protokol ayarlarını yapıp veri yolunu açman gerekiyor. Daha detaylı bilgi için siemens sitesinden ingilizce kaynakları bulabilirsin.
 
ismail bey sorunu çözdünüz mü acaba? Aynı durumla bende karşı karşıyayım lütfen acil cevaplarsanız teşekkürler...
 
merhaba hrnn;
sorunu çözdüm Simatic net HW Adapter CP5511\CP5512 kablosunu aldım ve bu şekilde bağlandım. USB PC Adapter kablosunun çalışması için bağlantı portundan bir besleme alması gerekiyormuş Sınumeriklerin portunda bu voltaj yokmuş fakat PLC portunda bu besleme varmış o yüzden usb kablo bağlanmıyor. Ama diğer kabloda hiç bir sorun yaşatmadan bağlanıyor.

Bu konu ile alakalı yeni bir şey keşfettim. Eğer boşta bir tane s7-300 plc siniz var ise profibus soketleriyle kısa bir kablo yapın plc ve sinumerik mpı portlarını birbirine bağlayın yalnız adresleri farklı vermeyi unutmayın bu şekilde her ikisinede bağlanabiliyorsunuz. Bunuda şans eseri keşfettim bir projede sahadaki bir plc den cnc veri atmamız gerekiyordu burada mpı haberleşme kurdum bağlanırken bu şekilde olduğunu gördüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst