Sinamics g120c pn hk.

Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
116
Puanları
1
Yaş
41
merhaba,
Sinamics g120c pn sürücü ile 0.55 kw pompayı çalıştıracağım. Tia portal V15 ile programlıyorum. PLC S7 300 ve profinet üzerinden kumanda edeceğim.ancak system constant tag^larini göremiyorum bu nedenle hangi tag ile kontrol edeceğimi bulamadım.bana bu konuda yardımcı olur musunuz?teşekkürler yardımınız için.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Serkan Gökçe Merhabalar
system constant tag ile neyi kastediyorsun,hazır bir library blok mu kullandın değil ise profinet üzerinden sürücüyü kontrol etmek için minimum 2 tane yazmak,2 tane okumak için 4 wordluk tag lazım.
Bu tagleri siz atayacaksınız yazacağınız taglardan biri sürücü kontrol wordü,diğeri de hız refaransı olacak,okuyacağınız taglardan biri sürücü status wördu diğeri de hız veya ne istiyorsanız o bilgi olacak.
 
Merhaba.System Constant plc tags kısımı altındadır.Ekte ilgili resimler vardır.İyi çalışmalar
Ekran Alıntısı.JPG
02.JPG
03.JPG
 
şahin bey merhaba.teşekkür ederim ancak bende boş gözüküyor.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    158.6 KB · Görüntüleme: 25
Serkan Bey,
Şahin Bey in verdiği tag listesinde MB1 ler system memory bitler,MB0 lar system clock bitleri bunların dışındaki tagleri programcı kendisi oluşturmuştur,siz system memory bitleri ve clock bitleri aktif etmemişseniz tabloda göremessiniz.
Ekran Alıntısı.JPG
 
Serkan Bey;
ilk mesajınızda s7 300 ile program yapacağınızı yazmışsınız,s7 300 system memory bits yok ufak programlarla yada OB leri kullanarak yapmanız gerek.(first scan vb)
S7 300 clock bits leri resimde gösterdim.
Fakat ne memory bitler nede clock bitler sizin sürücüyü kontrol etmeniz için gerekli değil bunlar programcıya gerek olan yerlerde kullanılması için verilmiş bitlerdir.
s7 300 clock.JPG
 
Merhaba.System Constant plc tags kısımı altındadır.Ekte ilgili resimler vardır.İyi çalışmalarEkli dosyayı görüntüle 47122Ekli dosyayı görüntüle 47123Ekli dosyayı görüntüle 47124
hocam merhaba
s7-1200 ve g120 serisi sürücü ile habeberleşip sürücüye start,stop,referans, hata reset, enable komutlarını gönderebilirken. Actual value yani aktif değerleri(akım,voltaj, ve gerçekleşen arıza bilgisi) okuyamıyorum. siemens spporttaki dökümanlarıda inceledim fakat bunlar hakkında herhangi bir adrese ulaşamadım yardımıcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.
 
Merhabalar,
Haberleşmeyi profinet ile mi yaptınız ,telegram yapısında kaç word kullandınız,mümkünse programı ilgili bölümünü paylaşırsanız ,daha açıklayıcı olur.

Kolay Gelsin
 
G120c için hazır bloklar var tia portalda bence onları kullanın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst