Simodrive 610 yardım

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Elimdeki bir makinede Simodrive 610 servo takımı mevcut. Makine elektrik şemasında şu şekilde belirtilmiş :

llg1y.png


Anladığım kadarıyla WS630, sürücüye buradan sinyal yolluyor. Ancak bunu nasıl yapıyor onu çözemedim. WS630 a analog olarak voltaj mı giriyor? Nasıl oluyor çözemedim. Uğraşan varsa yardım rica ediyorum.
Sürücü tam kodu : Simodrive 6101-2B-Z
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
belirttiğin şema prensip şeması. elindeki sürücü ile bire bir uyuşmaz. sürücülere referans voltajı N1 kartından flat kablo ile dağıtılır. DC bara oluşturan kart mevcuttur.
 
Selam,

Cevabınız için teşekkür ederim. İlk şema makinenin elektrik projesinden aldığım bir şema. Bağlantıları bu şekilde. WS 630 indexing card diye bir operatör paneli var. Buradan servo motorun ne kadar gitmesi gerektiğini giriyoruz. Örneğin V hızında 100 tam tur dön diye ekrandan giriş yapıyoruz. WS 630 kartının giriş rölesine sinyal geldiğinde 100 tam turu tamamlayıp duruyor.

Benim yapmak istediğim, makineyi komple revize ediyoruz. Bu servo motoru da WS 630 operatör panelini iptal edip, direkt yeni PLC ye bağlamak istiyoruz. Bu sürücüde deneyimli iseniz, biz bu servoyu direkt nasıl sürebiliriz? Mantığından bahsedebilir misiniz? Sinyal mi vermek lazım? Eski bir sürücü olduğu için hiç uygulama örneği var mı elinizde?

Teşekkürler.
 
Sistem analog ile kontrol ediliyor. (+-10V) Analog sinyal ile + polarite de gerilim verirseniz CW yönünde döner. - polaritede CCW yönünde döner. Voltaj seviyesi de hızı belirler.
 
Selam,

Fluke hocam bu kadar basit mi gerçekten? Yani ben bu girişe örneğin 10 sn boyunca +6V verdiğimde %60 hızda 10 sn dönecek ve sinyali kestiğimde duracak mı? Peki kaynağı nasıl kullanacağım? Yani harici bir kaynaktan verdiğimde çalışır mı? Kartı yakmayalım?
 
Selam,

Fluke hocam bu kadar basit mi gerçekten? Yani ben bu girişe örneğin 10 sn boyunca +6V verdiğimde %60 hızda 10 sn dönecek ve sinyali kestiğimde duracak mı? Peki kaynağı nasıl kullanacağım? Yani harici bir kaynaktan verdiğimde çalışır mı? Kartı yakmayalım?
Evet bu kadar basit. Doğru şekilde bağlarsanız herhangi bir problem olmaz. Harici kaynaktan verirseniz de çalışır.
 
Selam,

Birşeyi netleştirmek isterim. Vereceğimiz sinyal düz DC voltaj değil mi? PWM vs. değil yani.
Eğer öyleyse yarın 5VDC kaynağın akım seviyesini kısıp yarın direkt girişe uygulayayım.

Analyzer
 
Düz analog voltaj. 5 Volt verirseniz saat yönünde döner. (Eğer motor kutbu değiştirilmemişse)
 
Selam,

Üstad teşekkür ederim ancak servo sistemi komple değiştirdim. Bir arıza olduğunda yedek parçasını bulamadığım, tamir ettiremediğim, en önemlisi el kitabının olmadığı bir malzeme açıkçası beni rahatsız etti. Şimdilik işimizi diğer servo motor görsün. Bunu da artık bir şekilde satacağım.

Analyzer
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst