Simatic Manager Yükselen Kenar sorunu?

Cümleten Merhabalar..

Değerli arkadaşlarıma bir sorum olacak.. :)

MicroWin'de s7-200 de yükselen kenar kontak için -IPI- kontağını kullanıyorduk kontak enerjilendiğinde 1 cycle süreliğine 1 pulse alıyorduk.. Simatic managerde böyle bir sembol yok bunun yerine -(p)- var birde kontrol blogu var ikisnide denedim ama -IPI- gibi çalışmıyor..

Örnek üzerinden konuşacak olursak simulasyon üzerinden I0.0 a her input verdiğimde MW0 adresindeki sayı her tıklamamda basılı tutsam dahi sayı değeri sadece 1 artmasını deniyorum ama her tıklamamda sürekli toplama yapıyor..

MW0 adresinin baslangıç değeri 0 diyelim.. I0.0 a her basıp çekmemde MW0 içeriği 1 artıp tekrar mw0 a yazılsın istiyorum.

bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum hatta ı0.0'ın her yükselen kenarında ==> mw0=(mw0+1) şeklinde simatic managerda bir örnek yazıp paylaşabilirsek çok memnun olurum..



Yanlis yaptigin yer adresleme IW0 yazdigin yere MW0 yaz . Sen 16 bitlik input alanda toplama islemi yapiyorsun hata zaten gozunun onunde. Bu islemi merker yada output alanlarinda yapabilirsin ama input alanlarin da yapamazsin.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst