Sigorta seçimi hakkında..

Ors1984

Üye
Katılım
31 Eki 2018
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar

Evimde salona yakın olan buattan 12000 Btu İnverter klima için çektiğim elektrik hattı salona gidiyor salonda ise 100 watt tv 80 watt hoperlör 80 watt konsol toplamda 260-300 watt bir elektrik çekimi var hadi buna arada 2000 watt elektrik süpergesi takılsın.

Mutfağın olduğu hatta ise sadece 480 litre hacimli sürekli çalışan A+ buzdolabı var. Onun dışında mutfakta; ne çamaşır, ne bulaşık, ne tost, nede fırın hiçbiri aynı anda çalıştırılmaz buna çok dikkat ediyoruz.
Yani bu bağlamda;

Mutfakta çamaşır makinesine takılı şalter 20B
Klimaya takılı olan şalter ise 25C

Bunlar ne kadar doğru yada ne kadar güvenli ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konutlarda C tipi olmaz.İkiside 16 olsa daha uygundur.
Ustam peki affına sığınarak bir soru daha sormak istiyorum:
Benim çamaşır makinesi 4 yıldır 90 derecede hiç çalışmadı ilk kez çalıştırdık ve şalteri bitmeye yakın attırdı Daha sonra tekrar şalteri kaldırdım sonra makine açıldı. Makineyi açma kapama tuşundan kapadım. 5 dakika sonra makinenin yanına geldiğimde şalter tekrar atmış. Sonrasında ise makinenin suyunu, pompa kapağını açarak boşalttım ve üç gün sonra tekrar şalteri kaldırdım, daha makinenin açma kapama tuşunu açmadığım halde tekrar attı, şalteri ikinci kez kaldırdığımda ise bu sefer evin sigortası da attı. Durumu uzun yıllardır tanıdığım bir teknik servise sordum %90 şalter bozuk dedi ve 25 Amperlik şalter ile tekrar denememi söyledi. Bunu neye dayanarak söylemiş olabilir ?
 
Atan sigortamı,kaçak akımmı ? Normal şartlarda,B16 yeterli olması gerekir.Sigortanın arızalı olma ihtimali ola-
bilir ( kalite sorunuda olabilir tabi ).Kaliteli bir tip sigorta ile değiştirin.Makinada sorun varsa,sigortayı büyüt-
meniz halinde motoruda yakabilirsiniz.Makinayada bakılmasında yarar var.Sigorta o sebeplede atıyor olabilir.
 
Anladım ustam; kaçak akım dediğiniz şalter sanırım apartman girişinde bulunan şalter yanlış mıyım ? eğer o ise o sigorta atmıyor evin dış kapı girişinde bulunan sigorta atıyor. Bu durum henüz bir kez gerçekleşti. Makineye direk priz altından bağlanan şalter atıp duruyor. Prizi söktüm baktım içinde yanma falan yok hatta aynı prize tost makinesi taktık ve kullandık bir şey olmadı .

Sigortanın markasıda Siemens
 
Kaçak akım,sigorta kutusu içinde olur.Pirizin altında sigortanın ne işi var ? Simensin taklitleri çok.Makinaya
baktırdınızmı ?
 
Zamanın da makineyi takan arkadaş direk prize fiş ile takmak yerine fişi kablosundan çıkarıp direk prizin altına takıp makine kablosu ve prizin arasına sigorta takmış. Makineye henüz baktırmadım, bu akşma makineyi direk prize takıp denemeyi düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst