Sigma Elektrik Genel ürün Kataloğu

sigma

Üye
Katılım
4 Ocak 2009
Mesajlar
59
Puanları
1
sigma.jpg


Sigma Elektrik 2010 Kataloğu
 
Sigma'nın t.m.ş.'leri bazı dağıtım şirketleri tarafından kabul edilmiyor.Yetkilisiyseniz,son durum nedir?
 
Sigma'nın t.m.ş.'leri bazı dağıtım şirketleri tarafından kabul edilmiyor.Yetkilisiyseniz,son durum nedir?

Sanırım bahsettiğiniz dağıtım şirketi Menderes Elektrik dağıtım A.Ş olsa gerek.
Bu konuda tarafımıza bir problem iletimişti.Geçtiğimiz aylarda ilgili kişileri ziyaret ederek kabul etmeme gerekçelerini öğrenmek istedik ancak net bir cevap alamadık.işletme de 2-3 yabancı marka kabul görüyormuş.Bunun dışındaki t.m.ş leri kabul etmiyorlarmış.Yerli üretici firma olduğumuzu ,kısa devre testleri dahil TS EN 60947-2 de belirtilen tüm tip testlerini yapabildiğimiz
bir laboratuvara sahip olduğumuzu belirterek işletmemize davet ettik.Önümüzdeki günlerde yeniden kendilerini ziyaret edip davet talebimizi yenileyeceğiz.
Bunun dışında diğer elektrik dağıtım a.ş lerde sigma şalterler yıllardır kullanılıyor.
Önümüzdeki günlerde blue power serisi yeni nesil kompakt şalterleri tüketicilerin beğenisine sunacağız.

Alçak Gerilim şalt cihazları üretimine son 3 yılda çok ciddi yatırım yaptık.Teknik altyapısı güçlü bir ekibimiz var.Markalaşma ve imaj yenileme ile ilgili yoğun bir tanıtım faaliyeti içindeyiz. bu tanıtım faaliyeti türkiye de ki en büyük müşteri olan elektrik dağıtım A.Ş leri de kapsıyor.Fabrikamızı ve laboratuvarımızı gören
İşletme mühendisleri önyargılarından kurtulmuş olarak işletmelerine dönüyorlar.

Ayrıca Bayramdan sonra çeşitli illeri kapsayan teknik seminerlerimiz olacak.
Bölgenizde de yapmayı planlıyoruz.Özel mesaj olarak adres ve kimlik bilgilerinizi bırakıranız Sizi de davet etmek isteriz.

Saygılarımızla
 
sigma çok kaliteli bir şalter izlenimi bana vermedi .biz buna şait olduk elektrikçinin biri bu şalterden takmış kısa devre anında bile şalter açmıyarak kablonun yanmasına bile sebebiyet vermiş.
 
sigma çok kaliteli bir şalter izlenimi bana vermedi .biz buna şait olduk elektrikçinin biri bu şalterden takmış kısa devre anında bile şalter açmıyarak kablonun yanmasına bile sebebiyet vermiş.

özel mesajdan bana konu ile ilgili detaylı bilgi ( olay nerede, ne zaman meydana gelmiş? arızayı yaşayan elektrikçiye ulaşabileceğimiz telefon vs.. ) verirseniz teknik ekibimiz konuyu araştırıp arızanın gerçek nedenini belirleyecektir.kısa devre şalterden sonra meydana geldiyse şalterin kısa devrede açması gerekir.Ancak bazen AG trafosunun devreye alınması sırasında şalterle birlikte verilen faz ( kutup ) perdeleri kullanılmazsa oluşan ani aşırı pik gerilimlerinden dolayı şalterin giriş kısmında baralar arasında atlama oluşup kısa devreye sebebiyet verebiliyor.Bu da doğal olarak şalterin açmamasına neden oluyor.( şalter kendisinden sonra ki cihaz ve kabloları korur.) . Eğer OG tarafından sistem geç açarsa sistem ve pano zarar görebiliyor. Böyle bir kaç olayla karşılaştık.Hatta laboratuvar ortamında faz perdesi kullanılan ve kullanılmayan şalterlerin kısa devre testlerinde aynı durumu bizzat gözlemledik. Öte yandan şalterin ani açma salıcıları fabrikamızda nominal akımın 6-7 katında açacak şekilde kalibre ediliyor ve her bir faz tek tek anma akımının 6-7 katında açma testine tabi tutulduktan sonra müşteriye sevk ediliyor. Aynı test aşırı yük salıcıları içinde uygulanıyor.
yine 400 V gerilim altında 70 kA kısa devre testi yapabildiğimiz TSE nin taşeron laboratuvarı olarak ta görev yapan bir laboratuvara sahibiz. bu labotatuvarda AG panolarının 1 saniye süreli kısa süre dayanma testlerini de yapabiliyoruz.

Sigma elektrik olarak 7 yıldır kompakt şalter üretiyoruz ve Türkiye de şu an 300.000 adetin üzerinde Sigma kompakt şalter kullanımda.2008 yılı arızalı şalter oranımız % 0,44 dü. Bu yıl bu oranı % 0,35 olarak hedefledik.

Özetle Ar-Ge çalışmaları neticesinde kısa devre güç laboratuvarına sahip olmanın avantajını kullanarak ürünlerimizin kalite ve performansı her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Şalterlerimizin fiyatlarının emsallerine göre çok uygun olması ve uzakdoğu mamulleri ile yarışması sizi malzemenin kalitesi konusunda endişelendirmesin.
Bir şalterin maliyetini oluşturan temel hammaddeler bakır, gümüş kontak ve bimetaldir. Bakır hariç diğer iki hammadde yurtdışından konusunda uzman firmalardan tedarik edilmekte ,şalterlerimizde sarkuysan mamulu bakır kullanılmaktadır.Dolayısıyla tüketicinin bir şalteri alırken ödediği meblanın büyük bir kısmı markaya gitmektedir.İlgili standartları karşılama noktasında ürünler arasında performans farkı bu kadar ciddi fiyat farkı oluşturacak kadar yüksek değildir.

örnek ;

100 A 35 kA kesme kapasiteli sigma şalterin fiyatına X dersek bu rakam ;

Ülkemizin önde gelen yerli üreticisinde 2,63X
Çok bilenen uluslararası yabancı bir firmada ise 10X olarak

bayilere satılıyor. Normal şartlarda bu kadar ciddi farkların oluşmaması gerekiyor ancak firmanın marka değerine göre farklar oluşabiliyor.

Tercih tüketiciye kalmış....

Saygılar
 
sigma Alçak Gerilim Devre Kesicilerini" şalterlerini " tasiye etmem!!
 
Son düzenleme:
Sigma markasının denenmesi taraftarıyım. Bu piyasada kaç tane yerli imalat yapan firma var. kullanıcılar olarak desteklememiz gerekiyor.
 
sayın sigma birey olarak da labratuvarlarınızı görme şansımız var mı ayrıca seminerinize katılmak isterim bu konuda bilgilendirir misiniz
 
sayın sigma birey olarak da labratuvarlarınızı görme şansımız var mı ayrıca seminerinize katılmak isterim bu konuda bilgilendirir misiniz

elbette...

Gerek kısa devre test laboratuvarımızı gerekse fabrikamızı ziyaret edebilirsiniz.
bu konuda laboratuvar müdürü sayın nihat çeşmeci ile irtibat kurup randevu alabilirsiniz.

Saygılar
 
sn. sigma Niha Çeşmeci ile nasıl irtibat kurabileceğim hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst