Siemens Touch Paneller

rstmgltkn

Üye
Katılım
18 Haz 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
arkadaslar benım hiç uygulama yapma fırsatım olmadı ama bıseyi merak ediyorum bilen arkadaslar cevaplarsa sevınırım.

mesela bi dokunmatık panelle bi proje yapıcam plc programını s7300e yukledım flexible da yaptıgım ekran projesını ise ekrana nasıl yuklıycem?? ve ekranla plc arasında ki baglantıyı yaptıktan sonra mesela profinet baglantısı kullanıyosam ekran tag leri otomatık olarak alıcak mı yoksa onun içinde bişeyler yapmam gerekiyo mu??
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Simatic Manager ile PLC programınızı yazıp PLC'ye download ediyorsunuz, bu kısımda bir problem olmadığını varsayıp HMI kısmına geçiyorum.

WinccFlexible ile ilk olarak PLC ile nasıl haberleşeceğini (Connection) kısmını tasarlarsınız, ardından bu tasarladığınız haberleşme kısmına hangi tagları kullanacağını (PLC'deki adreslerini kullanarak) belirtirsiniz. Bu adımdan sonra görsel tasarıma geçebilirsiniz. Tasarladığınız görsel öğelere bir önceki adımda belirlediğiniz tagları kullanarak animasyon vb. işlevler kazandırırsınız.

Son olarak Set PG/PC İnterface kısmından ekrana programı hangi arayüz ile (USB Adapter, Ethernet vb.) download etmek istediğinizi belirtir ve yazılımı ekrana yüklersiniz.

Tabi bu anlattıklarım TIA portal haricindeki Simatic sürümleri için geçerli. Eğer elinizde TIA Portal varsa yukarıda anlattığım bazı adımlar değişik olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst