Dop panel ve siemens cpu ile motor sürme

Orhan5559

Üye
Katılım
4 Ağu 2008
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
39
Konum
TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY
Ustalarim ustadlarim herkese kolay gelsin benim bir hobi olarak prije yapmak istiyorum ilk olarak elimde s7315 cpu var birtane siemens dop panelim var birtanede asenkron mitorum var benim yapmak istediğim motoru ekrana girdigim değer kadar çalıştırıp durdurmak yani motoru plc ile dop paneli haberlestirip bi program yazıp çalıştırmak siz ustalardan ve ustadlardan yardım istiyorum bu benim ilk plc program ve dop panel çalışmam olacak şimdiden herkese dusuncerinden dolayı saygılar ve teşekkürü bir borç bilirim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
dostum öncelikle istediğim değer kadar çalıştırıp durdurmaktan kastın istediğim mesafe kadar ise öncelikle bir tane encoderede ihtiyacın olacak. Encoderle ile bitlikte elindeki CPU da hızlı sayıcı yok kart falan alman gerekecek falan. Ayrıca sürücüde gerekir motoruna çünkü motorun tam devrinde pozisyon kontrolü yamazsın.. :)

Ama istediğin, istediğim zaman kadar dönmesini istiyorum ise elindeki malzemeler ile bunu yapabilirsin. Öncelikle bakman gereken elindeki panel ile plc nin haberleşeceği ortak bir haberleşme protokolü varmı sorusu bence. Ekran Siemens S7-300 ile haberleşiyor ise ( hiç olmazsa MPI portundan haberleşir bence araştır abi) gerisi aslinda basit dostum haberleşme ayarlarını yapıcaksın ve programını yazacaksınn :)

Hangi konuda takıldın abi şimdi ekran konusunda mı yoksa plc konusunda mı, karışık olan kısmı sende elimizden geliğince yardımcı olalım .
 
Oncelikle mekatronixxx kardeşim abim yaşını bilmiyorum kusura bakma yazdığın önerisini ve cevaplarin için çok çok teşekkürler benim yapmak istediğim prodibus ile plc ve tp177a panelimi haberlestirip ekrandan motoru çalıştırıp durdurmak sayı ile işte 25yazip hz olarak hızını artırıp azaltmak bukadar encoder falan kullanmicam o sonraki çalışmam olabilir ama şimdilik bunu yapmak istiyorum şimdiden teşekkürler
 
Peki dostum Smatic Manager ve Wincc Flexible programlarına nekadar hakimsin ? Takıldığın biryer mi var yoksa en baştamısın ?
 
Simatic manager biliyorum ancak program yazmadım ama ufak tefek programlar yazabiliyorum sadece kendi kafamdan üretip yazamiyorum yazılı hazir programları similasyonda çalıştırıp uygulama yapabiliyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst