siemens s7 1500

Kocaelide çalışan biri olarak yazıyorum... Mitsubischi ve delta öğrenmek artık şart oldu. Gerçi asya dilleri biribirlerine çok yakın herhangi bir markayı öğrendiğinizde diğerini rahatlıkla programlayabiliyorsunuz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kocaelide çalışan biri olarak yazıyorum... Mitsubischi ve delta öğrenmek artık şart oldu. Gerçi asya dilleri biribirlerine çok yakın herhangi bir markayı öğrendiğinizde diğerini rahatlıkla programlayabiliyorsunuz.

siz özelde misiniz yoksa işletmede mi?ben özelde çalıştığım için ve 1-2 yıl süren projelerde çalıştığım için deltayı müşteriye satmak içime elvermez.bu yüzden delta öğrenmeyi düşünmüyorum.Ama eğer bir işletmede çalışsaydım ve sistemde delta marka ürünler olsaydı seve seve öğrenecektim.
 
Kamudayım. Ayrıca bir otomasyon firmasıyla da beraber çalıyorum. Delta hakkındaki görüşlerinize katılmakla beraber bazı işletmeler ve bazı makina imalatçıları fiyatından dolayı özellikle delta ürünleri istiyor.
 
CPU ekranı maalesef dokunmatik değil. Ekranın altındaki tuş takımından kontrol ediliyor.
 
Bu da aslında bir nevi piyasayı yeni ürünlerle domine edip ; sürekli bu daha yeni daha süper mantığıyla kullanıcıları sömürmenin başka bir yolu ; cep telefonu muhabbetlerinden çok da farklı değil bence ; tabi şirketlerin de kendi aralarında en büyük olup pastadan büyük pay kapma yarışıda var bu işin içinde ; çok fazla gaza gelmenin bir manası yok kullanıcılar açısından ; ihtiyaçlarını iyi etüt edip ona göre çözümler aramalı ; en yenisi en süperi mantığından uzak durmak lazım ; gerek de yok.

Siemen'sin s7-1500'leri sadece müşterinin gözünü boyamak için piyasaya sürdüğünü söylemek haksızlık olur. CPU1500, siemens'in all-in-one automation konseptinin kilit taşını oluşturuyor. Şu anda cpu1500'lerin sunduğu özelliklere bakıldığında cpu300'lerden fazla öne çıkamasa da, planlanan süreçte yeniliklere açık, teknolojiyi takip eden bir cpu olacak. Hali hazırda var olan standartlar ve uygulamalar nedeniyle, 20 yıllık cpu300'lerle bunu başarmak mümkün değil. Tabiki yinede, ihtiyacınızı karşılayan plc'leri almakta fayda var. Son teknoloji diyip, şu anda 300 ile aynı işi yapan bir 1500 almanın hir bir getirisi yok.
 
S7 1500 bakımcılar için tasarlanmış gibi bu yöndede bir talep yaratacaktır. Her makinada operatör panel olacak diye bir durum olmadığından I/Q ların takibinin kolaylaşması hataların da makina başında bir pc ye gerek duymadan görülebilmesi bakımcı camiasında ilgi görecektir :) Siemens de seminerlerde belirttiği gibi 200 ün yerine 1200 piyasaya sürülmüşken 1500 300 ün yerine değilde PLC de farklı bir kol olması amacıyla sürüldüğünü belirtmişlerdir.
 
Yani donanım olarak yeniliklerden ziyade bana göre başarı TIA portal la gelmiştir. S5 neslinden beri siemensle haşır neşir olurum ama
TIA portalın verdiği rahat programla durumunu daha önce hissetmiyordum.. Daha cok bug var ama konforlu bir yazılım olmuş...
Özellikle SCL de çok düzelmeler var...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst