SIEMENS RJ45 Konnektrör haberleşme problemi hakkında

husso35

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar

İşletmemizdeki 12 adet S7 300 plc yi CP343 üzerinden SCALANCE X204-2 switch ler ile yeni network e aldık.Kablolamada CAT 7 kablo ve SIEMENS ın 4 pinli rj 45 konnektörlerini kullandık, fakat PLC lerin birinde 4 pin ile haberleşme sağlayamıyoruz.Tüm konfigürasyon ayarları doğru,kablo sağlam hatta yerine yeni kablo çektik. Siemens konnektörün yerine CAT 7 kablonun ucuna her iki taraftan patchcord kablo kesip 8 damarıda lehimledim sadece bu şekilde (8 damar bağlı iken) sorunsuz haberleştirebilim.
4Pin konnektör takılıyken rx-tx ledi haberleşme varmış gibi yanıp sönüyor fakat haberleşmiyor.
Buna benzer bir sorun yaşayanınız yada fikri olan varmıdır, nerde hata olabilir,yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

Konnektor link
http://www.automation.siemens.com/m...t-rj45-plug/pages/fast-connect-rj45-plug.aspx
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sisteminizde opc server kurulu mu?,işliyor musunuz?
 
1-bir kez başıma geldi sizinki gibi bir durum.ben de kablo kopuk,hat üzerinde bir problem var diye düşünyordum.Ama birkaç dosya silinmişti scada bilgisayarından.Eğer imkanınız ve yedek varsa atıyorum 2-3 hafta önceki hardware'i cpu'ya yükleyin derim
2-scalance gibi switch ve sistemin bus haritası çok fazla dallanıp budaklanıyorsa hardware'de switch'i de tanımlamanız gerekebilir.
3-cat-7 kablosunun ucuna bağlı rj-45'inizin uclarını kontrol edin.Bir taraf farklı dizilim diğer taraf farklı dizilimle çakılmışsa haberleşme sağlyamazsınız
şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst