Siemens Plc ile Laptop arası kablosuz ağ kurma

fullblack

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar elimizde Simens Ethernet çıkışı olan plc var.Bu plc ile laptop arasında ağ kurup birbirini görmesini sağlamak istiyoruz.Normal Wireless modem alıp bu işlemi yapabilirmiyiz veya başka bir çözümü varmı
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Download ve Upload işlemlerin için normal Wirelles modem kullanabilirsin. Yalnız PLC adreslemesini modem üzerinden statik olarak konfigüre etmek ve router ayarlaması yapmak gerekiyor. I/O veya diğer PLC lerle haberleşebilmek için HansAndersen'in dediği gibi Access Point kullanmak gerekir.
 
Pn/ıo ıse baglantı ve konfograsyon download upload yapaılırsın wırelees ıledenormalbır network gıbı baglantıyapıp haberlesebılırsın. Cp modul var ıse once projenı olusturup mpı dan yukledıkten sonra bu prtu tekrar kulanabılırsın cp lerde sadece hardware konfıgrasyon atarken sorun yasarsın dıger turlu upload download yapılabılıyor.
 
bende aynı problemi yaşıyorum. elimde zyxel marka wireless access point ve s7-300 315 2pn/dp var. upload işlemi sırsında plc yi görebiliyorum ama uload yapamıyorum. acces point ethernet ile plc ye bağlı wireless ile pc ye. plc ve pc ayarları buşekilde iken ethernet üzerinden haberleşiyor ama access pointe geçince dediğim problem ortay çıkıyor.nasıl bir yol izlemeliyim
 
subnet roter ayarlarını konrol ediniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,385
Mesajlar
917,170
Kullanıcılar
450,271
Son üye
plcotomasyon-1

Yeni konular

Geri
Üst