Siemens plc ile görüntü işleme

Katılım
9 Ağu 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
23
Plc ile kamera dan alınan veriye göre is yaptırmak istiyorum.
Plc ile görüntü işleme nasıl yapılıyor , nasıl haberlestiriliyor?
Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkür ediyorum şimdiden..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc ile görüntü işleyemezsiniz. Bunu ancak bir görüntü işleme amaçlı kamera ile yapıp sonucunu plc'de işleyebilirsiniz. Değişik marka kamera sistemleri var piyasada.
 
Herkese Merhabalar

Ben Mustafa. Kocaeli Üniversitesi Elektronik Haberleşme Müh. 4. sınıf öğrencisiyim. Bu sene bitirme tezimde başlıkta okumuş olduğunuz konuyu işlemekteyim. Yalnız bir yerde tıkandım ve yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Ben s7-1200 PLC ile çalışacağım. Matlab ortamında web kamerası yardımıyla bir görüntü alıp, bu görüntünün kenarlarını belirliyorum. Belirlediğim kenarları da CNC tezgahında kopyasını elde etmem gerekiyor. Görüntüyü alıp kenar çıkartımı yapmaya kadar her şey tamam. Fakat TİA Portal hakkında hiçbir geçmişim olmadığı için burada tıkandım. Bu görüntüyü OPC aracılığıyla TİA Portal programına aktarıp CNC tezgahında servo motorlar kullanarak çizmem lazım. Bu konuda yapılmış bir projeniz ve ya yardımcı olabilecek bir kaynağınız varsa sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu forumda?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Autocad'den dxf çıktısı alıp ,herhangi bir cad-cam programından layerları drill veya mill çıktıları alarak cnc ye çizdirseniz daha rahat olmaz mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst