Siemens hmı panel hk

Katılım
25 Şub 2021
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhaba elimde ktp 700 panel mevcut bu panele plcde bulunan ınput ve outputları direk olarak yansıtmam mümkün mü ? Yani tanımladıgım tagları direk hmı panelde görmemiz mümkün mü ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hmı panelde plc tag larını görmek istiyorum. Yani bir arıza durumunda gelen arkadaş hmı panelde adresleri görücek örnek (I0.0) (Motor gibi) ona göre röle vs değiştirebilecek. Tek tek elle yazmak istemedim . Baska yöntemi var mı
 
Ben tek tek elle yazıyorum çok uzun sürücek birşey de değil ayarlar > Bakım > İ/O sayfası oluşturup 1 tane butonu kopyalıyorum kaç tane i o varsa sonra onları düzenliyorum. Kısa yolu varmıdır pek araştırmadım açıkcası gerek duymadım sürekli kullanabileceğin bir sayfa oluştur kendine her projede kullanırsın
 
grafik listesi oluştur Selection Bit(0,1) olucak. Graphic list entriesde 0 ve 1 value değeri ekliceksin. graphic name 0 değerine NOK 1 Değerine OK yazıyorsun. NOK Olana sağ tıkla Add new graphicden X işaretli bir resim ekle OK olan değerede aynı şekilde birtanede ✓ işaretini grafik olarak ekle.
İ/O ekran sayfasında text fieldler ekle örnek
İ0.0 Acil_Butonu karşısına grafik İO Field ekle
mode Output yap.
İO fieldlerde Process Taglarını seç sağda Contents altında graphic list seçimi yap oluşturduğun listeden.
ekranda anlık olarak inputların ve outputların kontaklarını takip edebilirsin yedek input ve outputları yazabilirsin. önemsiz birşey gibi gözüksede arıza tespiti yapmaya gelen için çok kolaylıktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,963
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst